UTAKMICA ODLUKE NA ''VESTFALENU'': Ostaje li Sevilja u igri?

M.T.

11. 10. 2022. u 08:28

ZA Andalužane je utakmica biti ili ne biti.

УТАКМИЦА ОДЛУКЕ НА ВЕСТФАЛЕНУ: Остаје ли Севиља у игри?

Foto: Profimedia

U grupi "G" Lige šampiona Mančester siti deluje neprikosnoveno, a mesto broj dva još uvek nije ''zacementirano'' iako se na njemu nalazi Borusija Dortmund. ''Milioneri'' večeras pred svojim ''žutim zidom'' od 21 sat na stadionu ''Vestfalen'' dočekuju Sevilju u četvrtom kolu i trijumfom bi obezbedili plasman u nokaut fazu zajedno sa šampionom Engleske.

Borusija Dortmund je za vikend imala izuzetno težak meč pošto je dočekala u ''Klasikeru'' aktuelnog šampiona Bajern iz Minhena i uspela da izbori remi 2:2 iako je sve do 74. minuta gubila sa 2:0, a do boda stigla na samom kraju meča pogotkom Modesta. Ovim remijem su oba tima ostala na istom broju bodova, mada je Bajern na trećoj poziciji plasiran za jedno mesto bolje ispred Borusije zbog bolje gol-razlike.

Pre nedelju dana na stadionu ''Ramon Sančez Pizhuan'' Dortmund je ostvario ubedljivu pobedu od 4:1, a izabranici Edina Terzića su sav posao završili još u prvom poluvremenu posle kojeg su vodili sa 3:0, da bi u drugih 45 minuta samo potvrdili trijumf. Bio je to drugi trijumf Dortmunda posle slavlja protiv Kopenhagena u prvom kolu, dok su ''milioneri'' poraženi samo od Sitija.

Poraz od Dortmunda prošle nedelje doveo je do otkaza Đulenu Lopetegiju na klupi Sevilje, a Andalužane ponovo predvodi Horhe Sampaoli koji je već sedeo na klupi španskog tima u sezoni 2016/2017. U dosadašnjem toku Lige šampiona Sevilja je osvojila samo jedan bod i to u meču protiv Kopenhagena, dok je osim od Dortmunda, četiri gola primila i u prvom kolu od Mančester sitija.

Još gora je situacija po Sevilju u španskom prvenstvu pošto su Andalužani trenutno u zoni ispadanja na 18. poziciji sa šest bodova, a u prethodnom kolu za vikend su remizirali pred svojim navijačima protiv Atletik Bilbaa.

Borusija ima određenih problema sa povređenim igračima pošto u timu neće biti Sebastijana Halera, Mahmuda Dauda, Marka Rojsa, Luke Unbehauna i Matea Moreja Bauze. Što se Sevilje tiče, nedostajaće samo Karim Rekik i Tesatito.

U dosadašnjih pet međusobnih mečeva, Dortmund je ostvario dve pobede, dok je Sevilja jednom slavila, a dve utakmice su završene nerešenim rezultatom. Ipak, zbog forme i važnosti meča, Borusija je favorit u večerašnjem duelu.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!