SA KIPRA U LIVERPUL: Junajted na "Gudisonu" posle teškog meča u Ligi Evrope

Novosti online

09. 10. 2022. u 10:07

MANČESTER igra po sistemu "toplo-hladno".

СА КИПРА У ЛИВЕРПУЛ: Јунајтед на Гудисону после тешког меча у Лиги Европе

FOTO: EPA

Nakon dva uzastopna poraza na samom početku sezone Everton se konsolidovao. "Karamele" su u seriji od šest mečeva bez neuspeha (četiri remija i dva trijumfa), a svoj niz žele da produže i večeras od 20 časova. Na "Gudison" u okviru 10. kola Premijer lige stiže Mančeter junajted.

"Crveni đavoli" kao da se nisu oporavili od poraza u gradskom derbiju. Siti je slavio sa 6:3, a loša igra nastavila se i u Ligi Evrope, istini za volju, Junajted je na Kipru savladao Omoniju sa 3:2 ali uz mnogo muke.

Dobro je Junajted počeo, najistureniji Kristijano Ronaldo je prvi zapretio ali nije stigao do 700. gola u karijeri. Brazilac Antoni je takođe ulazio u šanse, golman Fabinjo ga je sprečio da postigne evrogol sa 25 metara...

Omonija se dobro branila i čekala šansu iz kontranapada. Znala je da Junajtedova odbrana kad-tad mora da upali zeleno svetlo. I desilo se to posle pola sata igre. Sančo i Malasija su ni iz čega naparavili šansu domaćima, Holanđanin je napravio kardinalan kiks i lansirao Omoniju u kontru. Bruno je sjajno istrčao, odradio veći deo posla a Iranac Ansarifard završio udarcem pod prečku De Heinog gola.

Ten Hag je na poluvremenu izvadio Sanča i Malasiju, uveo Šoua i Rašforda i pogodio. Rašford je iskoristio lošu reakciju Nemanje Miletića na dugu loptu, sjajno primio loptu, rešio se srpskog defanzivca i poslao neodbranjivu plasirku u dalji ugao. Ubrzo je u igru ušao Antoni Marsijal i još jednom solo akcijom i šutem sa distance pored Miletića preokrenuo rezultat.

Kada je Rašford na asistenciju Ronalda pogodio za 3:1, delovalo je da je meč rešen. Ali Junajtedova odbrana ne može bez drame. Nonšalantno je dopustila domaćima da postignu i drugi gol u 85. minutu pa je rezultatska neizvesnost trajala do poslednjeg zvižduka. Na kraju, dostojanstven poraz Ominije i pobeda koja Mančesteru može mnogo da znači posebno jer su do nje stigli nakon preokreta.

Everton i njihov menadžer Frenk Lampard nadaju se da će kao i Omonija iskoristiti greške defanzivnog dela Junajtedovog tima koje se dešavaju iz meča u meč. Ipak, da bi se se stiglo do bodova treba biti koncentrisan svih 90 minuta.

Interesatno, jedanaestoplasirani Everton je poslednji međusobni susret večerašnjih rivala rešio u svoju korist rezultatom 1:0.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE DA NEKO POBEDI: Šturm i Rapid igrali dva puta nerešeno u prvom delu Bundeslige