NJUKASL GLEDA KA MESTU KOJE VODI U EVROPU: Brentford stoji na tom putu

M.T.

08. 10. 2022. u 09:58

''SVRAKE'' u seriji od tri meča bez poraza.

ЊУКАСЛ ГЛЕДА КА МЕСТУ КОЈЕ ВОДИ У ЕВРОПУ: Брентфорд стоји на том путу

FOTO:EPA

Njukasl je u prethodnom kolu uspeo da dođe do trijumfa i ''svrake'' će želeti da nastave u istom stilu i danas od 16 časova kada na stadionu ''Sent Džejms Park'' bude gostovala ekipa Brentforda u okviru 10. kola Premijer lige.

''Svrake'' su protiv protiv Fulama slavile sa 4:1 prošlog vikenda i tako stigle do tek druge pobede u sezoni. Ekipi Edija Haua je išlo na ruku što su ''kotidžeri'' već u osmom minutu ostali sa igračem manje i to su maksimalno iskoristili sa osvajanje tri boda i proboj do sedmog mesta na tabeli. Njukasl je do sada osvojio 11 bodova zbog dve pobede i čak pet remija uz samo jedan poraz.

Hauov tim sada ima samo bod manje u odnosu na šesti Mančester junajted, dok je od četvrtog mesta udaljen svega tri boda, pa se ''svrakama'' otvara prilika da se ubace i na pozicije koje naredne sezone garantuju igranje evropskih klupskih takmičenja. Ipak, pre toga Njukasl mora da savlada Brentofrd od kojeg ima samo jedan bod više.

''Pčele'' su u maloj krizi rezultata pošto nemaju pobedu na poslednje dve utakmice. U prethodnom kolu je Brentford odigrao samo 0:0 sa Bormutom, da bi kolo pre toga postali još jedna u nizu žrtava ove sezone odličnog Arsenala koji je slavio sa 3:0. Bio je to drugi poraz Brentforda u sezoni koji ima i dve pobede uz četiri remija i trenutno je na 10. poziciji u Premijer ligi sa 10 osvojenih bodova. Remijem bez golova u prethodnom kolu na gostovanju Bornmutu, Brentford je okončao seriju od 19 uzastopnih utakmica u gostima u kojima nije uspeo da sačuva sopstvenu mrežu i ekipa menadžera Tomasa Franka će probati da učini isto i na drugom uzastopnom gostovanju.

Edi Hau nema na raspolaganju određen broj igrača zbog povreda poput Aleksandra Isaka, Krisa Vuda, Džondžoa Šelvija, Emila Krafta i Karla Darloa, dok je još uvek neizvesno igranje Alana Sent-Maksimina. Ni problemi menadžera Franka nisu ništa manji pošto u timu Brentforda neće biti Pontusa Jansona, Kristijan Norgarda, Kina Luisa-Potera i Čarlija Guda.

Njukasl je dominantan u međusobnim mečevima sa Brentfordom pošto je na odigranih šest mečeva slavio čak pet puta uz jednu utakmicu koja je završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije