PORTUGALCI ZAVISE OD DRUGIH: Ronaldo će osluškivati šta se dešava u Saragosi

M.T.

24. 09. 2022. u 11:04

PRAVDU na ovom meču će deliti srpski sudija Srđan Jovanović.

ПОРТУГАЛЦИ ЗАВИСЕ ОД ДРУГИХ: Роналдо ће ослушкивати шта се дешава у Сарагоси

FOTO: Tanjug

Reprezentacija Češke postala je vrlo važna za preostale selekcije u Grupi "2" najjače divizije Lige nacija jer joj neke žele pobedu, a neke poraz u večerašnjem susretu protiv Portugala na ''Fortuna Areni'' u Pragu u petom kolu, u meču u kojem će pravdu deliti Srđan Jovanović iz Srbije.

Česi su imali odličan start u nimalo lakoj grupu pošto su u prva dva kola uspeli da osvoje četiri boda posle pobede protiv Švajcarske i remija sa Španijom. Međutim, ekipa selektora Jaroslava Silhavija sve dobro što je uradila u prva dva kola prosula je u naredna dva pošto je poražena od Španije i Portugala, mada joj je malo ko i davao bilo kakve šanse u tim mečevima.

Češka je trenutno treća na tabeli sa četiri boda, a svi sa pažnjom prate šta će večeras uraditi protiv Portugala. Špancima bi odgovaralo ako pobede Švajcarce da i Češka pobedi Portugal jer je onda "crvena furija" kolo pre kraja obezbedila plasman u polufinale, dok Švajcarci navijaju za Portugal jer im njihova večerašnja pobeda još uvek ostavlja nadu da mogu da izbore opstanak u Ligi "A" pošto bi u poslednjem kolu protiv Češke odlučivali o putniku u niži rang. Česi u poslednjih sedam utakmica kao domaćini nemaju poraz i na svakom od tih mečeva su postizali makar jedan gol.

Selekcija Portugala je imala sve u svojim rukama do prethodnog kola. Ekipa Fernanda Santosa je posle startnog remija sa Španijom vezala dve pobede protiv Švajcarske i Češke i bila ispred Španije sa dva boda više. Međutim, u četvrtom kolu je Španija savladala Češku, dok je Portugal poražen od Švajcarske minimalnim rezultatom i uloge su se obrnule. Portugal je ostao na sedam bodova i sada ima jedan manje od Španije koja sve drži u rukama, dok je Portugalu u svakom slučaju pobeda večeras neophodna jer bi onda u poslednjem kolu u direktnom duelu protiv Španije odlučivao o putniku u polufinale Lige nacija.

Češka ponovo može da računa na oporavljenog Patrika Šika prvi put posle šest meseci, ali je zato neizvesno igranje Petera Ševčika, dok zbog povrede nije ni pozvan Mihal Sadilek. U Portugalu neće biti Kansela koji meč preskače zbog žutih kartona, dok Pepe i Rafael Gereriro ne mogu da pomognu zbog povreda.

Češka i Portugal odigrali su samo četiri međusobna meča, a tri puta je slavio Portugal, dok su Česi bili bolji u njihovom prvom susretu na Evropskom prvenstvu pre 22 godine. Sa ulogom plasmana u polufinale Lige nacija Portugal je večeras favorit.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)