REALOVA SERIJA POBEDA KAO DA NEMA KRAJA: Hoće li Lajpcig biti još jedna recka "kraljevskog kluba"?

M.T.

14. 09. 2022. u 15:53 >> 15:53

"LOS BLANKOSI" od početka sezone znaju samo za pobede.

РЕАЛОВА СЕРИЈА ПОБЕДА КАО ДА НЕМА КРАЈА: Хоће ли Лајпциг бити још једна рецка краљевског клуба?

FOTO: Tanjug/AP

Večeras od 21 čas na stadionu ''Santjago Bernabeu'' branilac titule Real Madrid dočekaće nemački Lajpcig u okviru drugog kola grupe "F" Lige šampiona.

"Kraljevski klub" je sezonu u elitnom takmičenju počeo ubedljivom pobedom protiv Seltika u Glazgovu od 3:0, ali je trenutno drugi na tabeli pošto je Šahtjor postigao više golova u pobedi protiv Realovog večerašnjeg protivnika. Ono što posebno imponuje navijačima Reala je što su njihovi ljubimci protiv Seltika do pobede stigli bez glavnog napadačkog oružja Karima Benzeme koji je povređen.

Real je od starta sezone u odličnoj formi i sa savršenim učinkom pošto je ostvario sedam pobeda u sedam mečeva u različitim takmičenjima. Sedma pobeda stigla je prethodnog vikenda u španskom šampionatu pošto je sa 4:1 savladana Majorka u Madridu za overu prve pozicije u La Ligi. Osim što nemaju čak ni remi od početka sezone, Madriđani su i veoma efikasni.

Izuzimajući prvi meč u sezoni kada su u finalu Superkupa Evrope savladali Ajntraht iz Frankfurta sa 2:0, u svim narednim mečevima Reala postignuto je minimum tri gola. Za trenera Karla Ančelotija ovaj meč je bitan i zbog činjenica da Real za vikend igra gradski derbi protiv Atletika.

Za razliku od Reala, Lajpcig se muči gotovo na svakom koraku od početka sezone. Posle dva ubedljiva poraza, od Ajntrahta 4:0 u Bundesligi, a zatim i u prvom kolu Lige šampiona od Šahtjora sa 4:1 ceh je platio trener Domeniko Tedesko koji je smenjen, a na njegovo mesto je došao Marko Roze koji je uspeo proteklog vikenda u prvom meču na klupi Bikova da savlada svoj bivši tim Borusiju iz Dortmunda sa 3:0. Ipak, to je samo prvi korak ka nekoj stabilnijoj formi, a ozbiljna prepreka tome je i večerašnji meč protiv Reala.

Osim Karima Benzeme, trener Reala Karlo Ančeloti neće moći zbog povreda da računa protiv Lajpciga ni na Edera Militaa, Lukasa Vaskeza i Alvara Odriozolu. Nešto manje problema ima Roze koji će biti u Madridu bez Denija Olma i Lukasa Klostermana dok su svi ostali spremni.

Zanimljivo je da će ovo biti prvi međusobni meč Reala i Lajpciga, a "kraljevski klub" je ipak favorit bez obzira na naraslo samopouzdanje nemačkog tima posle pobede protiv Borusije Dortmund.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,6)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)