POSLASTICA NA "ETIHADU": Siti ili Dortmund? Holand protiv bišeg kluba!

M.T.

14. 09. 2022. u 08:15 >> 10:07

Erling Holand prvi put će se boriti protiv bivšeg kluba u kome je bio ljubimac navijača.

ПОСЛАСТИЦА НА ЕТИХАДУ: Сити или Дортмунд? Холанд против бишег клуба!

Foto: Profimedia

Jedan od derbija drugog kola Lige šampiona odigraće se u Mančesteru na stadionu ''Etihad'' gde će snage odmeriti Mančester siti i Borusija Dortmund u okviru grupe "G" večeras od 21 čas. Oba tima ostvarila su ubedljive pobede prethodne nedelje u prvom kolu, a neko bi posle večerašnjeg susreta moga da pretrpi i prvi poraz u novoj sezoni elitnog takmičenja.

Englezi su u prvom kolu gostovali Sevilji i ostvarili ubedljivu pobedu od 4:0, a lako su "građani" mogli da postignu i još koji pogodak. Četa Pepa Gvardiole od poraza na startu sezone od Liverpula u Komjuniti šildu više ne zna za neuspeh. "Građani" su u svim takmičenjima posle tog poraza odigrali sedam mečeva i ostvarili pet pobeda uz dva nerešena rezultata koja su bila prilično iznenađenje pošto su se dogodila protiv Njukasla i Aston Vile i zbog toga su trenutno drugi na tabeli Premijer lige, doduše samo sa bodom manje u odnosu na vodeći Arsenal.

Mančester siti imao je nešto više vremena za odmor pošto nisu igrali meč u domaćem šampionatu tokom vikenda jer je sve odloženo zbog smrti kraljice Elizabete II, pa je Gvardoila svakako mogao da osveži ekipu pred derbi protiv Borusije Dortmund. Erling Holand igra sjajno od početka sezone, a sada će prvi put zaigrati protiv bivšeg kluba iz kojeg je i stigao u Siti u transferu vrednom 60 miliona evra.

"Milioneri" su sezonu u Ligi šampiona otvorili trijumfom na ''Vestfalenu'' protiv Kopenhagena, ali su sav dobar posao na svom terenu prosuli u Bundesligi pošto su prošlog vikenda poraženi ubedljivo u gostima od Lajpciga sa 3:0, što je "žuto-crnima" bio prvi neuspeh posle tri uzastopne pobede.

Borusija je od starta sezone odigrala sedam mečeva i još uvek nije nijednom remizirala pošto ima pet pobeda i dva poraza, a meč protiv Mančester sitija je do sada sigurno i najteži ispit sa kojim se tim trenera Edina Terzića susreo.

Siti je u veoma dobroj situaciji što se tiče stanja igrača, pošto će meč protiv Borusije propustiti samo povređeni Kajl Voker i Emerik Laport, dok su svi ostali na raspolaganju. Borusija kao i obično ima znatno više problema sa povredama pošto protiv Sitija u timu neće biti Gregora Kobela, Sebastijana Alea, Mahmuda Dauda, Džejmija Bajnoa-Gitensa Matea Morija. Torgan Azar se povredio posle samo 23 minuta meča protiv Kopenhagena i još uvek nije sigurno da li će moći da igra potiv Sitija.

Ova dva tima su u Ligi šampiona do sada odigrala četiri meča. Mančester je dva puta pobedio, a obe pobede su se dogodile prošle sezone u četvrtfinalu, Borusija je slavila jednom, a jedan meč je završen nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave