DERBI KOLA IGRA SE U SEVILJI: Može li mreža Viljareala da ostane netaknuta i protiv Betisa

M.T.

11. 09. 2022. u 12:46

ODBRANA "žute podmorinice" za sada je savršena u La Ligi.

ДЕРБИ КОЛА ИГРА СЕ У СЕВИЉИ: Може ли мрежа Виљареала да остане нетакнута и против Бетиса

Foto: Profimedia

Verovatno najzanimljiviju utakmicu u petom kolu španskog šampionata odigraće u Sevilji Betis i Viljareal večeras od 21 čas na stadionu ''Benito Viljamarin'', timovi koji su trenutno pri vrhu La Lige.

Betis je sve do prethodnog kola imao savršen start sezone u domaćem šampionatu sa tri pobede u isto toliko odigranih kola, ali je prethodnog vikenda doživeo prvi poraz za koji se ne može reći da je bio neočekivan. "Zeleno-beli" su gostovali u Madridu protiv aktuelnog šampiona i poraženi su sa 2:1, pa je sada tim trenera Manuela Pelegrinija na četvrtom mestu sa devet osvojenih bodova.

Viljareal nastavlja sa odličnim partijama u La Ligi. Unai Emeri kormilari znalački "žutom podmornicom" koja je do sada ostvarila tri pobede i jedan nerešen rezultat. Remi se Viljarealu dogodio protiv Hetafea, a u prethodnom kolu su ubedljivo savladali Elče sa 4:0. Ono što je posebno važno, odbrana Viljareala je jedina u šampionatu koja od starta još uvek nije kapitulirala i svakako će se potruditi da tako ostane i protiv Betisa iako će to biti veoma težak zadatak. Viljareal je na trećem mestu na tabeli sa bodom više u odnosu na Betis.

Oba tima su u toku ove nedelje igrala i u evropskim takmičenjima i bili su uspešni. Betis je u prvom kolu Lige Evrope bez većih problema slavio u Finskoj sa 2:0 protiv HJK, a trijumf je mogao da bude i znatno ubedljiviji, dok je veoma zanimljiv meč odigrao Viljareal.

"Žuta podmornica" je u Ligi konferencija savladala poljski Leh, a odbrana Viljareala koja uspešno odoleva u španskom prvenstvu je čak tri puta kapitulirala protiv Poljaka. Ipak, Viljareal je uspeo da trijumfuje golom u završnici meča sa 4:3.

Pelegrino protiv Viljareala neće moći da računa na nekoliko igrača pošto zbog povrede neće biti u timu Viktora Kamarase, Vilijama Karvalja, Nabila Fekira, Martina Montoje i Lorena Morona, dok će zbog suspenzije izostati i Herman Pecela. U Viljarealu su i dalje van stroja Alberto Moreno, Arno Danjuma, Huan Fojt, dok još uvek nije siguran nastup Raula Albiola.

Viljareal je uspešniji u međusobnim duelim protiv Betisa pošto je pobedio šest puta na poslednjih 10 mečeva. Betsi je ostvario tri trijumfa i jedan meč je završen nerešeno. Prošle sezone Viljareal je slavio u oba meča.

NAŠ TIP: UG 1-3 (kvota 1,48)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,35)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona