MERSISAJD DERBI: Everton bez trijumfa od starta sezone, Liverpul na "Gudisonu" sa najvećim pojačanjem

Novosti online

03. 09. 2022. u 08:22 >> 08:31

BIĆE uzbudljivo.

МЕРСИСАЈД ДЕРБИ: Евертон без тријумфа од старта сезоне, Ливерпул на Гудисону са највећим појачањем

FOTO: AP/Tanjug

Fudbaleri Evertona dočekaće na "Gudisonu" gradskog rivala Liverpul u prvom meču šestog kola Premijer lige. "Karamele" i dalje ne znaju za trijumf u novoj sezoni, nakon dva uzastopna poraza, izabranici Frenka Lamparda upisali su tri remija. "Redsi", za razliku od prethodne takmičarske godine, ne briljiraju. Ako izuzmemo rapsodiju protiv Bornmuta (9:0), navijači imaju velikih razloga za brigu, a posebno je "klimava" defanzivna linija giganta.

Današnji domaćin u meč ulazi posle remija sa Lidsom na "Elan roudu" - 1:1.

Uspele su "karamele" da dođu do ranog vođstva golom Arona Gordona iz 17. minuta, ali je Lids izjednačio u 55. Luis Sinistera je bio čovek koji je "paunovima", ispostavilo se na kraju, doneo bod u ovom meču.

Tresla se mreža domaćih i u 66. minutu, ali je sudija poništio pogodak Demaraija Greja nakon provere snimka zbog ofsajda

Dobrih sat vremena se Liverpul davio u sopstvenoj nemoći protiv Njukasla u minuloj rundi. Pet minuta ranije nesuđenom heroju "svraka" Aleksanderu Isaku je poništen drugi gol na debiju u crno-belom , a onda se sve preokrenulo u korist domaćina. Roberto Firmino je u 61. minutu izjednačio rezultat, "redsi" su potom napadali svim silama, ali je delovalo da ne mogu da pronađu pukotinu u organizovanoj odbrani gostiju. Ipak, to je posle velike gužve u petercu Njukasla, u osmom minutu nadoknade, uspeo da uradi Fabio Karvaljo i izazove eupciju oduševljenja na Enfildu - 2:1 (0:1).

Poslednjeg dana prelaznog roka Liverpul je dogovorio pozajmicu Artura Mela, a Jirgen Klop kaže da je veoma zadovoljan tim poslom.

- Veoma sam zadovoljan zbog tog transfera. Ali, to se zapravo neće dogoditi do sutra zbog međunarodnih dokumanata. On je u najboljim godinama za fudbalera. Može da da dobar ritam igri i veoma je dobar u pas igri, dobar je na malom prostoru. To mi se dopada - rekao je kratko Klop.

Što se tiče povrede kapitena Džordana Hendersona, Klop nije imao mnogo informacija. Sem što na Hendersona neće moći da računa za vikend.

- Još uvek ništa ne znamo. Čekamo rezultate pregleda, još nismo ništa dobili. Ali, definitivno znamo da neće moći da igra u subotu, ali ne znamo detalje o težini povrede.

Darvin Nuunjez, najveće pojačanje ovoga leta, odradio je tri meča suspenzije nakon crvenog kartona i sada je ponovo na rasplaganju ekipi.

- Naučio je lekciju. U dobroj je formi. Upisali smo dve pobede u prethodna dva meča i ne vidim da je nešto bilo posebno loše u periodu dok nismo mogli da računamo na njega. Mislim da to vreme koje nije mogao da igra zapravo može njemu da pomogne, rekao bih da se sada potpuno uklopio - zakljičio je Klop.

Prethodne sezone Liverpul je savladao gradskog rivala u oba susreta - 1:4 je bilo na "Gudisonu", dok je na "Enfildu rezultat bio 2:0.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)