PALAS PROTIV SITIJA NIJE IZDRŽAO: Možda će sa Brentfordom biti lakše

M.T.

30. 08. 2022. u 10:38

"ORLOVI" protiv londonskih klubova slavili su samo dva puta na poslednjih 19 mečeva.

ПАЛАС ПРОТИВ СИТИЈА НИЈЕ ИЗДРЖАО: Можда ће са Брентфордом бити лакше

Foto: Profimedia

Nije uspeo u prethodnom kolu Kristal Palas da iznenadi aktuelnog šampiona Mančester siti iako je vodio na poluvremenu, ali pretrpeo je poraz, a "orlovi večeras" od 20.30 igraju pred domaćim navijačima na ''Selhurst parku'' jedan od londonskih derbija pošto dočekuju Brentford u petom kolu Premijer lige.

Palas je bio na pragu iznenađenja na ''Etihadu'' proteklog vikenda pošto je ekipa menadžera Patrika Vijere imala na poluvremenu prednost od 2:0 protiv Gvardiolinog Mančester sitija i to iz dva udarca ka golu, ali nisu uspeli da izdrže do kraja. U drugih 45 minuta usledio je šou Erlinga Holanda koji je postigao het-trik i Siti je ipak ostao neporažen od početka sezone.

Međutim, taj meč mogao bi da bude dobar zamajac za ekipu iz prestonice u današnjem malom derbiju protiv Brentforda koji je dve pozicije bolje plasiran od Palasa na 12. mestu i sa bodom više.

"Pčele" su i dalje na samo jednoj pobedi od početka sezone, onoj kada su sa 4:0 savladali Mančester junajted, uz dva remija i poraz. U prethodnom kolu su dugo jurili zaostatak protiv Evertona i na kraju uspeli da stignu do remija, mada su imali šanse i za ceo plen.

Kristal Palas ima dva problema kada je meč protiv Brentforda u pitanju. Defanziva je Palasu slaba strana od starta sezone jer su u četiri kola primili osam golova i samo su dve ekipe u ligi trenutno lošije od njih u tom segmentu, dok su poravnati sa Sautemptonom. Istovremeno, Kristal Palas je uspeo da pobedi samo dva od poslednjih 19 londonskih derbija i oba trijumfa su se dogodila prošle sezone kada su "orlovi" savladali Totenhem i Arsenal sa po 3:0.  

Vijera ima određenih kadrovskih problema za ovaj meč pošto u timu neće biti najboljeg strelca tima sa tri gola Vilfreda Zahe zbog povrede, kao ni odranije odsutnog Džeka Batlenda, a očekuje se uskoro povratak Džejmsa Mekartura. Na listi igrača koji neće igrati su i Džejms Tomkins, Nejtan Ferguson, dok bi Tajrik Mičel mogao ponovo da se nađe u timu.

Menadžer Brentforda Tomas Frank takođe ne može da računa na neke igrače pošto Itan Pinok ima probleme sa kolenom, Serhi Kanos sa preponom, a zbog povrede neće biti ni Pontusa Jansona, dok bi mogao da se u tim vrati Kristofer Ajer.

Prošle sezone oba meča ova dva rivala završena su nerešenim rezultatom, a Kristal Palas je slavio četiri puta u poslednjih 10 mečeva, dok Brentford ima tri pobede, a tri meča su završena nerešenim rezultatom od čega dva u već spomenutoj prošloj sezoni.

Domaćin je blagi favorit, ali nije isključeno da ponovo vidimo remi između ova dva protivnika.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,78)

TIP ZA HRABRIJE: X&2+ (kvota 4,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene