PARIŽANI GAZE REDOM: "Mastifi" čekaju šampiona

N.P.

21. 08. 2022. u 10:08

FUDBALERI Lila sastaju se sa PSŽ-om u meču 3. kola francuske Lige 1.

ПАРИЖАНИ ГАЗЕ РЕДОМ: Мастифи чекају шампиона

FOTO: Tanjug/AP

Četa Kristofa Galtijea je odlično ušla u novu sezonu. "Sveci" su u prva dva kola ostvarili isto toliko trijumfa uz odličnu gol razliku 10:2. Parižani su prvo "razneli" Klermon (5:0), da bi za vikend nadigrali na "Parku prinčeva" Monpelje u pravoj goleadi (5:2).

Kilijan Mbape nekarakteristično za sebe, promašio je jedanaesterac u 23. minutu, pa se za prvi gol na utakmici čekalo do finiša prvog poluvremena. U 39. minutu štoper gostiju, Falaj Sacko nesrećno je postigao autogol koji je ispostaviće se “otvorio” utakmicu. Samo tri minuta kasnije dosuđen je novi jedanaesterac, ovaj put šutirao je Nejmar i doneo (2:0), Parižanima. Brazilac, koji igra kao drugi čovek ove sezone postigao je i prvi gol iz igre za “svece” u 51. minutu, za sebe nekarkteristično  glavom. Bio je to njegov čak peti pogodak na uvodne tri utakmice, uz tri asistencije, čime je pokazao da je u strašnoj formi. Uspeo je Monpelje da “pokaže zube” i postigne pogodak preko iskusnog napadača Vahbija Kazrija u 59. minutu. Zatim se i Mbape konačno upisao u strelce u 69. minutu, dok je peti gol za PSŽ delo novopridošlice iz Lila, Renata Sančeza u 87.minutu. Konačnih (5:2), postavio je Enco Čato u drugom minutu nadoknade.


Fudbaleri Lila su neporaženi u prethodna dva kola. "Mastifi" su nakon sjajne pobede nad Okserom kod kuće (4:1), remizirali na gostovanju (Nantu 1:1). Izabranici Paola Fonseke se nalaze na petom mestu na tabeli Lige 1, sa četiri osvojena boda uz gol-razliku 5:2.


U minulom međusobnom duelu između klubova pobedio je PSŽ rezultatom 5:1. "Sveci" su u fenomenalnoj formi, igraju otvoren i napadački fudbal koji gledaoci obožavaju. Očekujemo da u večerašnjem okršaju na stadionu "Pjer Moroa" gosti postignu minimum dva gola na utakmici.


NAŠ PREDLOG: Tim 2 više od 1,5 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba