VANREDNO STANJE POSLE MITROVIĆA: Liverpul protiv Kristal palasa bez prava na grešku

Novosti online

15. 08. 2022. u 10:35

"REDSI" na "Enfildu" traže prvi trijumf u sezoni.

ВАНРЕДНО СТАЊЕ ПОСЛЕ МИТРОВИЋА: Ливерпул против Кристал паласа без права на грешку

FOTO: Tanjug/AP

Aleksandar Mitrović oduševio je planetu svojom igrom minulog vikenda. Srbin se "igrao" sa slavnim Liverpulom i svom Fulamu obezbedio veoma značajan bod na startu sezone. Upravo je popularni "Mitrogol" razlog za vanredno stanje u redovima engleskog giganta. "Redsi" jednostavno moraju da savladaju Kristal palas u 2. kolu Premijer lige, inače će Mančester siti imati ozbiljnu prednost od samog početka takmičarske 2022/23.

Prvo kolo Jirgenu Klopu nije donelo glavobolju samo zbog remija sa "kolibarima" već i zbog povrede Tijaga Alkantare.

Španac je zamenjen nakon pet minuta od početka drugog poluvremena, a detaljni pregledi su pokazali kog intenziteta je povreda koju je zadobio. U prvom momentu prognoza je bila da će zbog povrede tetive kolena propustiti ceo avgust, ali prema novim procenama njegov oporavak mogao bi da traje i duže, možda čak i do sredine septembra.

To bi značilo da će Alkantara propustiti čak devet utakmica, od toga dve u Ligi šampiona.

Pored Tijaga, meč sa Kristal palasom najverovatnije će propustiti i Žoel Matip. Kamerunac je u petak na treningu osetio bol u preponi. Trener Klop nije hteo ništa da rizikuje pa je štoper napustio trening.

Liverpul trenutno ne može da računa ni na Dioga Žotu, Aleksa Okslejda-Čemberlejna i Kurtisa Džonsa dok se ovih dana očekuje povratak Nabija Keite u pun trening.

Kristal palas poražen je na premijernom susretu nove sezone, Arsenal je slavio na "Selhurst parku" sa 2:0.

Nije sve u ekipi Mikela Artete funkcionisalo savršeno, ali je Arsenal bio bolji rival. U 20. minutu je posle kornera Zinčenko glavom poslao loptu ka Martineliju, koji je lako ubacio u mrežu Guaite. U finišu prvog poluvremena Palas je imao dve najbolje prilike za izjendačenje, obe preko Eudara. 

Prvi put je u 42. minutu Ramsdejl magično intervenisao, kad je Eduar šutirao glavom, drugi put tri minuta kasnije, tada je napadač domaćih izblokiran, sjajan je u tim trenucima bio Džaka. 

U nastavku je Palas imao još dve solidne prilike. I opet je prvi put Ramsdejl bio odličan, priliko udarca Ezea, drugi put je Zahin šut odlično izboliran. 

Svi ti promašaji kažnjeni su u 86. minutu, Saka je primio loptu u šesnaestercu rivala iskosa sa desne strane, oštro je centrirao, a Guei je glavom nespretno skrenuo loptu u sopstvenu mrežu.

Liverpul je bio ubedljiv minule sezone. Današnjeg protivnika savladao je rezultatima 3:0 i 1:3.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024