ILIĆ I LAZOVIĆ PREDVODE VERONU: "Mastifi" na premijeri dočekuju nezgodnog rivala

Novosti online

15. 08. 2022. u 10:13

UTAKMICA prvog kola Serije A.

ИЛИЋ И ЛАЗОВИЋ ПРЕДВОДЕ ВЕРОНУ: Мастифи на премијери дочекују незгодног ривала

Foto: EPA-EFE/LUCA ZENNARO

Verona predvođena našim Ivanom Ilićem dočekaće Napoli na "Bentegodiju" u meču prvog kola Serije A.

Jedan od najboljih igrača kluba iz grada Romea i Julija, Đovani Simeone, nije ni stigao da zaduži dres novog kluba, a već će imati priliku da bude na dobro znanom mestu.

Naime, u jednom trenutku Argentinac bio je na pragu Napolija. U drugom u Dortmundu. Bio je viđen i kao drugo rešenje u Juventusovom napadu i zamena za Dušana Vlahovića. Izvrteli su se klubovi, saslušala je Verona sve šta imaju da kažu i postigla dogovor sa timom koji je najkonkretniji od otvaranja letnje pijace – sa Napolijem!

Čolito Simeone će igrati na stadionu "Dijego Armando Maradona". Sve prepreke su otklonjene, piše Đanluka di Marcio. Dva kluba imaju dogovor, napravili su formulu koja i jednu i drugu stranu čini srećnom. Đovani Simeone odavno je rekao da nema ništa protiv da se preseli u grad pod Vezuvom, ipak, on neće nastupiti na večerašnjem susretu.

Eksplodirao je Đovani Simeone u prethodnoj sezoni, postigao je 17 golova u Seriji A – toliko nije dao ni kao član Đenove, ni Fjorentine, ni Kaljarija – namestio je još šest i bio pored Darka Lazovića i Ivana Ilića najzaslužniji za dobre rezultate "mastifa". 

Napoli nije završio "merkato", klub podno Vezuva merka Sašu Lukića. Srpski vezista je nezadovoljan u Torinu, a to kao da su jedva dočekali Napoli i Roma.

"Vučica" nije jedina koja je bacila oko na Sašu Lukića. Ima i jakog konkurenta u vidi "plavih". Kako je otkrio novinar RAI-ja Čiro Venerato, Napolitanci su takođe uveliko u misiji da dovedu srpskog fudbalera u grad podno Vezuva.

Napoli bi da uzme Lukića na pozajmicu sa opcijom otkupa narednog leta. Jedna od prepreka koje stoje na putu realizaciji posla je Fabijan Ruiz, vezista plavih, koji je u pregovorima sa Pari Sen Žermenom. Dok Španac ne ode, ne može ni Srbin u Napulj.

Pitanje je, naravno, da li je i Torino raspoložen za takvu varijantu, da pusti Lukića na jednogodišnji "zajam", kad Roma nudi drugačiju, finansijski konkretniju varijantu.

Ako ponove partije iz prethodne sezone, biće ovo zanimljiv duel. Minule takmičarske godine Napoli je slavio kao gost sa 2:1, dok je na stadionu "Dijego Armando Maradona" bilo 1:1. Interesatno, Verova je oba susreta završila sa dva igrača manje.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati