SIMEONE GOSTUJE U PREDGRAĐU: Mali gradski Derbi u Madridu

V.D.

15. 08. 2022. u 10:31

U okviru prvog kola La Lige večeras od 19.30 sastaju se Hetafe i Atletiko Madrid

СИМЕОНЕ ГОСТУЈЕ У ПРЕДГРАЂУ: Мали градски Дерби у Мадриду

FOTO: Tanjug/AP

Atletiko je prošle sezone imao priliku da brani titulu osvojenu u sezoni 2020/2021 ali su bili daleko od forme iz šampionske sezone. Zauzeli su treću poziciju sa 71 bodom, čak 15 manje od šampiona i gradskog rivala Reala.

U Ligi šampiona ispali su u četvrtfinalu od Mančester sitija ukupnim rezultatom 1:0.

Tim Dijega Simeonea je ovog leta napustio veteran Luis Suarez kome je istekao ugovor i koji je otišao u svoj rodni Urugvaj da tamo završi karijeru. Potpisao je za Nasional u kome je i načinio prve fudbalske korake.

Kao najveće pojačanje stigao je za 20 miliona evra Argentinac Molina koji je branio boje Udinezea. Pored njega stigao je i Samjuel Lino koji je nastupao za Žil Visente i plaćen je 6,5 miliona dok je iskusni Aksel Vitsel stigao bez obeštećenja.

Atletiko je u pripremnom periodu odigrao četiri meča i upisao isto toliko pobeda od kojih se izdvajaju one dve protiv Mančester junajteda i Juventusa.

Madriđani su treći favoriti za titulu odmah iza najvećih španskih klubova Reala i Barselone.

Sa druge strane domaći Hetafe je imao nešto slabiju sezonu. Zauzeo je 15. poziciju sa samo bodom više od Granade koja ova sezone nastupa u Segundi.

Uprava kluba je rešena da se ta sezona ne ponovi i napravljeno je nekoliko obećavajućih poteza. Kao najveće pojačanje stigao je napadač iz redova Reala Borha Majoral za 10 miliona evra.

Pored njega na pozajmicu je stigao Portu iz redova Sosijedada kao i Luis Mila i Domingos Duarte (obojica iz Granade) za koje je izdvojeno skoro 6 miliona evra.

Klub je napustio jedan od najboljih igrača iz prošle sezone Matias Oliveira za koga je italijanski Napoli izdvojio 11 miliona evra.

Tradicija je potpuno na strani Atletiko. Hetafe je poslednji put uspeo da savlada večerašnjeg rivala sada već daleke 2011. godine.

Verujemo da će puleni trenera Simeonea trijumfom otvoriti novu sezonu i nastaviti tradiciju dobrih rezultata protiv tima iz predgrađa Madrida.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,9)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)