BORBA NA "BALAIDOSU": Jedan od Seltinih lidera je u zatvoru, Espanjol se uzda u Raula de Tomasa

Novosti online

13. 08. 2022. u 10:09

PREMIJERNI meč subotnjeg programa 1. kola La lige.

БОРБА НА БАЛАИДОСУ: Један од Селтиних лидера је у затвору, Еспањол се узда у Раула де Томаса

EPA-EFE/ANDREU DALMAU

Fudbaleri Selte dočekaće na svom "Balaidosu" ekipu Espanjola u premijernom meču subotnjeg programa prvog kola španske La lige.

Klub iz Viga našao se u velikim problemima pred finiš prošle sezone, a to se prenelo i na start nove. Naime, jedan od najboljih fudbalera "nebeskoplavih" Santi Mina osuđen je na četiri godine zatvora zbog seksualnog zlostavljana. Presudu je doneo Sud u Almeriji zbog događaja iz juna 2017. godine kada je ofanzivac nastupao za Valensiju.

Sud je odbacio optužbe tužilaštva za seksualni napad za koje je predviđena kazna i do devet i po godina iza rešetaka i osudio ga za seksualno zlostavljanje ženske osobe, dok je njegovog prijatelja i nekadašnjeg saigrača iz Selte Davida Goldara (trenutno fudbalera Ibice), okarakterisao potpuno nevinim. Krivično delo dogodilo se 2017. godine u gradiću Mohakaru.

Uz zatvorsku kaznu koja mu je izrečena, Mina je dobio zabranu prilaska žrtvi na manje od 500 metara u trajanju od 12 godina i moraće da plati odštetu u iznosu od 50.000 evra.

Selta se zvaničnim saopštenjem odmah ogradila od fudbalera koji je noseći njen dres od leta 2019. do danas upisao 163 nastupa, 42 gola i 17 asistencija.

- Kao rezultat presude Trećeg odeljenja pokrajinskog suda u Almeriji, klub Selta je odlučio da pokrene disciplinski postupak po pitanju Santijaga Mine, kako bi se razjasnije njegove radne obaveze. Iz predostrožnosti je odlučeno da se privremeno udalji sa treninga prvog tima... Selta poštuje pravo igrača na odbranu, ali je u obavezi da preduzme mere u skladu sa događajima i postupcima koji narušavaju imidž kluba i direktno napdaju njegove vrednosti. Time najoštrije osuđujemo zločin naveden u sudskoj presudi - navodi se u saopštenju kluba iz Viga.

Gonzalo Pasijensija, Karlos Perez i Oskar Mingueza su pojačanja od kojih se mnogo očekuje.

Espanjol je u finišu takmičarske 2021/22 uz dosta sreće obezbedio opstanak u eliti. Klub iz Barselone završio je kao 14. sa samo četiri boda više od Granade koja se preselila u Segundu.

Katalonski klub bio je prilično aktivan na tržištu, a sve u nameri da izbegne prošlosezonski scenario. Gol će čuvati Bendžamin Lekomt koji je stigao iz Monaka, za kreaciju biće zadužen Urugvajac Matijas Vargas, novopridošlica iz Adane Demirspor. Konkurenciju fantastičnom Raulu de Tomasu pojačao je iskusni Hoselu.

Prethodne sezone oba tima slavila su na svom terenu u međusobnim duelima. Espanjol sa 1:0, a Selta rezultatom 3:1.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju