"Skakavci" pobedom preleću na prvo mesto!

N. P.

10. 08. 2022. u 12:26 >> 12:48

U zaostalom meču prvog kola Super lige Švajcarske večeras od 19 časova sastaju se Lucern i Grashoper

Скакавци победом прелећу на прво место!

Foto Profimedia

Fudbaleri Lucerna su nakon remija bez golova sa aktuelnim šampionom Cirihom, savladali za vikend u gostima Lugano rezultatom 2:1. Strelci za "plavo-bele" su bili Pios Dorn letošnje pojačanje iz Tuna u 32. i Niki Beloko u 84. minutu susreta.

Domaćin je tokom pauze doveo još dva kvalitetna pojačanja, napadača Joakina Ardaiza iz Šafhauzena i ofanzivnog vezistu Jakuba Kadaka iz slovačkog Trenčina. Izabranike Marija Frika napustili su Filip Ugrinić koji je otišao u Jang Bojse za 2,5 miliona eura, dok je Marvinu Šulcu istekao ugovor i slobodan je u izboru nove sredine. Lucern igra u formaciji 4-4-2, gde po krilima sjajno deluju Dominik Šmid i Bendeguz Bola. 


Ekipa Grashopersa je dobro startovala u novoj sezoni švajcarske lige, neporažena je u prethodna tri kola. Ima jedan remi i dve pobede poslednju za vikend protiv Sent Galena kod kuće (3:2). Strelci za domaće bili su Francis Momoa u 20. i Vilijam Ndenge u 45. i 69. minutu utakmice. Najstariji švajcarski klub tokom leta se pojačao sa napadačem Giljermom Šetinom koji je došao na pozajmicu iz Brage i veznjakom Meritanom Šabanijem iz Vulverhemptona. Trener fudbalera sa "Lecigrund" stadiona Đorđo Kontini se zahvalio na saradnji Alanu Arigoniju, Imranu Bunjaku i Nunu da Silvi. Gosti igraju u formaciji 3-1-4-2, gde sjajan posao u odbrani rade Losli, Seko i Žorž Margreiter.


Poslednji međusobni duel između dva kluba odigran je 9. aprila 2022. godine i meč je završen rezultatom 2:2. Strelci za Lucern bili su Alan Arigoni i Francih Momoa, a za Grashopers Asuma Abubakar i Silvan Sidler. Oba tima su prošle sezone za dlaku izbegle selidbu u niži rang. Gosti su zauzeli 8. mesto na tabeli, a domaćin je morao da igra baraž sa Šafhauzenom. Puleni Marija Frika su bili bolji nakon dvomeča i ukupnim rezultatom 4:2, uspeli da izbore opstanak u najvišem rangu švajcarskog fudbala.


U večerašnjem okršaju na "Svisproareni" favorita nema tako da smatramo da je najbolje da pokušate sa kombinacijom golova. Mi prognoziramo da će ih biti minimum dva, a maksimum četiri na meču.


NAŠ PREDLOG: UG 2-4 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)