SPLIT JE "GOREO"! Mogu li "bili" sačuvati prednost u revanšu?

V.D.

10. 08. 2022. u 08:09

VEČERAS od 18 časova u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija Vitorija Gimaraeš će dočekati splitski Hajduk

СПЛИТ ЈЕ ГОРЕО! Могу ли били сачувати предност у реваншу?

Foto: Profimedia

Pre šest dana Split je doživeo noć za pamćenje. Ne pamte navijači Hajduka neku tako važnu evropsku pobedu s obzirom da su prethodnih sezona Dila Gori, Gzira junajted i Tobol delili lekcije ekipi sa "Poljuda". 

Tog četvrtka pred krcatim stadionom "pala" je ekipa Vitorije Gimaraeš.  Erupciju na kultnom stadionu su izazvali puleni trenera Valdasa Dambauskasa partijom koju su prikazali u poslednjoj četvrtini meča. I do tada je Hajduk imao inicijativu, ali nije uspevao da je pretvori u gol. Taman u trenucima najvećeg pritiska splitskog tima Portugalci su poveli. Strelac je bio 19-godišnji Migel Maga koji je sa ivice šesnaesterca uputio fenomenalan udarac i savladao golamana Kalinića i utišao preko 30 000 navijača.

Ipak, Hajduk je ubrzo izjednačio, a u svega osam minuta razmaka stigao i do potpunog preokreta. Potpuni preokret omogućili su Emir Sahiti i Dario Melnjak. Prvi jer je u 67. minutu bio pažljiv i odbijenu loptu posle udarca Marka Livaje sproveo u mrežu za izjednačenje, a drugi pošto je bio dovoljno spretan da kazni kardinalnu grešku defanzivca Vitorije i režira rezultatski preokret.

Nije Hajduk ni tu želeo da se zaustavi jer ipak jedan gol prednosti ne bi bio nikakva garancija pred revanš u Portugaliji. Nošen hukom "torcide" krenuli su Livaja i drugovi po treći pogodak i u samom finišu meča stigli do njega. U 87.minutu Filip Krovinović evrogolom postavio konačan rezultat. 

Foto: Profimedia

Uprava Hajduka ima velike ambicije u ovoj sezoni. Prva želja je svakako da se napokon skine Dinamo sa trona i titula u Split vrati nakon punih 18 godina. 

U toku prošle sezone su u tim stigle zvezde kao što su Marko Livaja i Nikola Kalinić, tu je i Filip Krovinović koji je došao iz Benfike. Letos je tim pojačao sjajni golman Lovre Kalinić, nekadašnji golman Aston Vile.

Pre desetak dana u Hajduk je stigao i nigerijski reprezentativac Čidozi Avazijem čija je vrednost na tržištu četiri miliona evra, a stigao je kao pozajmljen igrač iz Boaviste. Zanimljivo je da je još jedan štoper stigao na pozajmicu i to baš iz redova večerašnjeg rivala, a to je Toni Borevković čija je vrednost po sajtu transfermarkt.com tri miliona evra.

Hajduk je sezonu otvorio porazom od najvećeg rivala Dinama u Super Kupu, ali je u prvenstvu krenuo sjajno i zabeležio dve pobede protiv Istre i Varaždina identičnim rezultatom 2:0.

Na ta dva meča sjajnu formu je pokazao najskuplji igrač ekipe Marko Livaja koji je postigao tri gola.

Sa druge strane ekipa Vitorije, koja je prvenstvo svoje zemlje okončala na šestom mestu i tako izborila izlaz u Evropu u prvom kolu kvalifikacija u dvomeču je savladala mađarskog predstavnika ekipu Puškaš Akademije.

U prvom meču su na svom stadionu slavili sa 3:0 i tako obezbedili sebi miran revanš gde su odigrali bez golova.

Novu sezonu u domaćem šampionatu su dobro počeli. U nedelju je savladan novi prvoligaš Šaveš sa 0-1.

Večerašnji rivali nisu imali sreće sa žrebom jer pobednik ovog dvomeča ide na megdan Viljarealu za koji možemo slobodno reći da je već sada jedan favorita za osvajanje ovog takmičenja.

Domaćin na ovom meču mora krenuti na sve ili ništa. Verujemo da će Hajduk svoju priliku čekati iz kontra napada i ukoliko postigne bar jedan pogodak verovatno će i rešiti pitanje prolaza u narednu rundu.

NAŠ TIP: UG 2-4 (kvota 1,6)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)