BOGATI MAĐARI LOVE "KONJUŠARE"? Čuveni Rus cilja Ligu šampiona!

V.D.

03. 08. 2022. u 09:57 >> 10:00

U prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona od 18 časova sastaće se šampioni Azerbejdžana i Mađarske

БОГАТИ МАЂАРИ ЛОВЕ КОЊУШАРЕ? Чувени Рус циља Лигу шампиона!

Foto: Profimedia

"Azersun arena" u glavnom gradu Azerbejdžana biće domaćin večerašnjeg okršaja između Karabaga i Ferencvaroša.

Domaćin koji je poslednjih osam sezona redovni učesnik grupnih faza evropskih takmičenja igra sjajno u kvalifikacijama ove sezone. Na putu do treće runde izbacili su dva favorita.

Moć popularnih "konjušara" prvo je osetio poljski šampion Leh. Nakon prvog meča u Poznanju i minimalne pobede domaćina, Poljaci su u revanšu slobodno možemo reći počišćeni sa terena sa petardom u mreži. Konačan rezultat na semaforu je bio 5:1, tako da je Karabag ukupnim rezultatom 5:2 zakazao duel sa šampionom Švajcarske.

Prvi meč drugog kola odigran je na ovom stadionu i Azerbejdžanci su slavili sa 3:2. Osam dana kasnije usledio je revanš u najvećem gradu bogate alpske zemlje.

Cirih je bio favorit na tom meču i poveo je već u 4. minutu autogolom Medvedeva. Igrao se 55. minut kada je jedan od najboljih igrača gostiju Brazilac Kadi izjednačio na 1:1. Činilo se kao da je sve gotovo i da će Karabag u narednu rundu, ali zbog mnogo odugovlačenja u igri i izmena sudija je meč produžio za sedam minuta. 

U petom minutu sudijske nadoknade u šesnaestercu "konjušara" došlo je do totalne konfuzije i nakon dve sjajne odbrane golmana Mahamadalijeva lopta se odbila do iskusnog hrvatskog napadača Ivana Santinija kome nije bilo teško da sa dva metra od gola sprovede loptu glavom u mrežu i tako obezbedi svom timu produžetke.

Karabag je bio bolji tim u ovom dvomeču, a sportska pravda je zadovoljena u sedmom minutu prvog produžetka kada je rezervista iz Gane Ovusu dobio loptu na nekih 14 metara od gola i laserski preciznim udarcem postigao gol i odveo svoj tim u narednu fazu.

Foto: Profimedia

Sa druge strane, "zeleno-beli" iz Budimpešte koje sa klupe predvodi slavni Stanislav Čerčesov su u prvoj rundi izbacili kazahstanskog šampiona ekipu Tobola za koju nastupa naš Zoran Tošić. U prvom meču su odigrali bez golova, da bi na velelepnoj "Grupama Areni" Ferencvaroš pobedio sa 5:1.

U drugom kolu viđene su dve totalno različite partije mađarskog šampiona. U prvom meču su na svom stadionu poraženi od Slovana sa 1:2, da bi u revanšu prikazali svu svoju snagu i sa 4:1 slavili u Bratislavi.

Ferencvaroš je pobednički otpočeo odbranu titule jer je u prvom kolu slavio minimalnim rezultatom protiv Puškaš Akademije. Strelac gola je bio Norvežanin Zakariasen koji je tresao mrežu i na oba meča protiv Slovana i predstavljaće veliku opasnost po gol Karabaga.

Ovo će biti prvi susret ovih rivala i očekujemo tvrd meč i opipavanje pulsa pred revanš u Budimpešti jer su obe ekipe pokazale da igraju odlično i na svom i na gostujućem terenu.

NAŠ TIP: UG -2,5 (kvota 1,7)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)