PREMIJERA NOVE SEZONE JE U LIJEŽU: Standard se oslanja na mlade snage, Gent je potrošio 7.500.000 evra

Novosti online

22. 07. 2022. u 09:03

"CRVENI" dočekuju "bizone" u prvom meču belgijske Pro lige za takmičarsku 2022/2023. godinu.

ПРЕМИЈЕРА НОВЕ СЕЗОНЕ ЈЕ У ЛИЈЕЖУ: Стандард се ослања на младе снаге, Гент је потрошио 7.500.000 евра

Profimedia

Večeras od 20.45 časova otpočeće 120. sezona belgijskog šampionata derbijem između Standarda i Genta u Liježu.

"Crveni" su minule sezone ponovo razočarali navijače. Velikan sa "Moris Dufransa" završio je minulu takmičarsku godinu na očajnoj 14. poziciji. U cilju boljih rezultata angažovan je norveški stručnjak Roni Delija koji je stigao iz Njujork sitija. Pre ekipe iz MLS-a, iskusni trener bio je na klupama Valerenge, Seltika i Stomsgodseta.

Standard će se uglavnom oslanjati na mlade snage iz svojih redova, a tu su i iskusni Reno Emon, Noe Dusan i Gojko Cimirot.

Najvredniji izlazni transfer je bio prodaja Džeksona Muleke u Bešiktaš. Reprezentativac Konga, za kojeg se interesovala i Crvena zvezda, stigao je u Istanbul za nešto više od 3.000.000 evra.

Gent je sezonu započeo porazom. "Bizoni" su poraženi u meču Superkupa od Klub Briža rezultatom 1:0.

Gol odluke viđen je u 39. minutu kada je Majkl Ngadeu skrenuo loptu u svoj gol posle šuta Andreasa Skov Olsena. Bio je Briž bolji rival u tom periodu igre, ali su po povratku sa odmora fudbaleri Genta preuzeli inicijativu, međutim, ne i uspeli da promene ishod meča.

Gent je bio prilično aktivan u ovom prelaznom roku. Potrošeno je 7.500.000 evra na napadača Huga Kajpersa iz Mehelena i štopera Džordana Torungarigu iz Herte.

U prethodna tri međusobna susreta domaćin nije osetio ukus pobede.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što je onda uradio sin legende SFRJ fudbala - zapanjilo je sve u klubu