VELIKANI U TEŠKOJ SITUACIJI: Očajni Indepedijente izlazi na megdan malo boljem Rasingu

Novosti online

10. 07. 2022. u 08:44 >> 08:42

SEDMO kolo Lige profesional donosi nam duel nekadašnjih šampiona Argentine.

ВЕЛИКАНИ У ТЕШКОЈ СИТУАЦИЈИ: Очајни Индепедијенте излази на мегдан мало бољем Расингу

Foto: Profimedia

Dobro je Rasing krenuo ove godine, bio je najbolji tim u prvom delu sezone u Liga kupu Argentine, ali posle poraza na penale u polufinale plej-ofa od Boke Juniors krenula su kola nizbrdo za velikana iz Aveljanede. Četu Fernanda Gaga je uzdrmao poraz od drugoligaša Agropesuarija (1:2) na svom terenu u šesnaestine finala Kupa Argetnine. Tri dana kasnije su plavo-beli izgubuli u drugom kolu Lige profesional od Godoj Kruza (0:2).

Uzdigla se "akademija" nakon loših rezultata, zaigrala u skladu sa renomeom i kvalitetom. Rutinski je savladan Velez sa 2:0, međutim, Himnasija je pokazala zbog čega je naprijatnije iznenađenje prvenstva. "Vukovi" su četu Fernanda Gaga pobedili rezultatom 3:1 i tako ih vratili na početak. Ipak, nekadašnji fudbaler Real Madrida uspeo je da motiviše svoje pulene. Rasing je samo pet dana nakon novog neuspeha demolirao Aldosivi na svom terenu (5:0). Usledilo je gostovanje Sarmijentu, i ponovo, novo razočarenje za navijače. Ovoga puta pristalice su svedočile bledom remiju (1:1). Deset osvojenih bodova u dosadašnjim bitkama dovoljna su za bledo sedmo mesto na tabeli.

Indepedijente je u velikoj krizi, dvadeseta pozicija je ispod renomea kluba ovakve veličine. "Rohosi" su poraženi u prethodna dva prvenstvena susreta identični rezultatom 3:1. Bolji od šesnaestostrukog šampiona bili su Patrotnato i Plantese koji je ubedljiv trijumf upisao kao gost. Poslednju pobede izabranici Eduarda Domingeza upisali su u osmini finala Kupa Argentine protiv Atletiko Tukumana (1:0).

Uprava kluba je kao prioritet postavila borbu za Kup, jer u tom takmičenju vidi jednostavniji put do plasmana u Kopa Libertadores.

Utakmica se može podeliti na dva ključna trenutka. Prvi je kada je domaćin ostao sa igračem manje. Taljer je u 58. minutu zaradio drugi žuti i ostavio saigrače iz domaćeg sastava na cedilu.

Gosti su za 20 minuta iskoristili brojčanu prednost i stigli do prednost. Mada uz dosta sreće. Posle par odbitaka, lopta je nakon udarca Kazaresa pogodila stativu i završila u mreži Atletika.

Do kraja nije bilo promene rezultata, pa je Atletiko Tukuman završio sa borbom u Kupu, dok Independijenteu sledi borba za četvrtfinale.

U prethodna četiri međusobna duela Rasing je kao pobednik izlazio iz tri. Poslednji je odigran u martu, "akademija" je kao gost slavila sa 2:1.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)