SKANDINAVSKI DERBI U SOLNI: Norveška posle trijumfa u Beogradu gostuje Švedskoj

Novosti online

05. 06. 2022. u 09:27

ERLING Holand je u 26. minutu na asistenciju Markusa Pedersena zatresao mrežu Vanje Milinkovića Savića i tako obezbedio tri boda svojoj reprezentaciji.

СКАНДИНАВСКИ ДЕРБИ У СОЛНИ: Норвешка после тријумфа у Београду гостује Шведској

FOTO: M. Vukadinović

Švedska nakon rutinskog trijumfa nad Slovenijom (2:0) dočekuje Norvešku u drugom kolu grupe "B4" Lige nacija. Skadinavski derbi na "Fredns areni" doneće nam borbu za prvo mesto. Naime, sa nova tri boda jedna od reprezentacija osamiće se na prvom mestu, dok bi nerešen ishod uneo dramu u nastavak takmičenja.

Šveđani su lako slavili u Ljubljani, očekivalo se možda da će razlika u kvalitetu na terenu biti uočljivija, s obzirom na to da se radi o reprezentacijama koje su u prošlom ciklusu delile dve divizije (Švedska bila u elitnoj, Slovenija u trećoj), međutim, to nije bio slučaj. Najviše zbog raspoloženog Jana Oblaka koji je po ko zna koji put opravdao zvanje najveće zvezde i kapitena reprezentacije. U klubu je možda imao sezonu za zaborav, ali je protiv Švedske potvrdio onu da je forma prolazna, a klasa ipak – večna.

To međutim nije bilo dovoljno da Slovenija izbegne poraz. Baš kao u Beogradu, ni u Ljubljani nije bilo previše prilika u prvom poluvremenu, pa ni Oblak nije imao mnogo posla. Pride mu je na isteku devetog minuta, posle sjajnog centaršuta Dejana Kuluševskog i udarca glavom Aleksandera Isaka sa peterca, leđa sačuvala stativa. Ono što njegova odbrana nije uspela u finišu prvog dela. Nisu defanzivci uspeli da spreče kombinaciju Viktora Klaesona i sveprisutnog Kuluševskog unutar šesnaesterca, Bijol je srušio zahuktalog fudbalera Kopenhagena, a Emil Forsberg rutinski pogodio iz penala i otključao Slovence.

Nastavak je doneo konkretniju igru gostiju, dodali su Šveđani gas na startu drugog poluvremena, što im je donelo dve izgledne prilike do 60. minuta. Prvu je prokockao Klaeson spetljavši se ispred Oblaka posle kratke kombinacije Forsberga i Kuluševskog, da bi potom krilni fudbaler Totenhema udarcem sa ivice šesnaesterca još jednom stavio na ispit golmana Atletiko Madrida koji je ovaj položio sa najvišom ocenom.

Bio je to alarm za Slovence da krenu po izjednačujući gol u finišu pre nego što bude kasno, u poslednjih pola sata preneli su pritisak na protivničku polovinu, doduše uglavnom dugim loptama, pa gosti nisu ni strepeli previše od mogućeg izjednačenja. Na kraju je pitanje pobednika otklonio Kuluševski. Povukao je kontru sa svoje polovine i istrčao sa loptom u nogama pedesetak metara, a onda sam i završio akciju snažnim udarcem desnom nogom u bliži ugao Oblakovog gola.

Sa druge strane, Norvežani su slavili u Beogradu minimalnim rezultatom (1:0). Izabranici Sola Solbakena imali su jasan plan, a to je igra na kontranapade. Upravo jedan takav rešio je meč. Erling Holand je u 26. minutu na asistenciju Markusa Pedersena zatresao mrežu Vanje Milinkovića Savića i tako obezbedio tri boda svojoj reprezentaciji.

Očekujemo veliku bitku u Solni, a malu prednost dajemo domaćinu.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 12:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave