"TRIKOLORI" BRANE TROFEJ: Francuska iz Pariza kreće u pohod na novi pehar

Novosti online

03. 06. 2022. u 07:58

AKTUELNI šampion sveta počinje svoju avanturu u novom izdanju Lige nacija

ТРИКОЛОРИ БРАНЕ ТРОФЕЈ: Француска из Париза креће у поход на нови пехар

Foto: EPA-EFE/Alessandro di Marco

Iako je prioritet Francuza, naravno, Svetsko prvenstvo u Kataru, prvo naredno takmičenje koje ih čeka, kao i ostale evropske selekcije, jeste UEFA Liga nacija koja je startovala u sredu. "Trikolori" će na otvaranju ovog takmičenja dočekati Dansku (3. juna), a zatim im sledi gostovanje Hrvatskoj (6. juna), odnosno Austriji (10. juna). Prvi ciklus takmičenja zaključiće kod kuće protiv Hrvatske (13. juna).

Aktuelni svetski šampion i branilac titule u Ligi nacija odbranu trona kreće iz Pariza, gde na stadionu "Francuska" dočekuju pomenutu Dansku.

Dešam je u odnosu na prethodni reprezentativni spisak napravio samo jednu promenu, a to je pozivanje veziste Olimpika iz Marseja Babakara Kamare, koji će zabeležiti debi u dresu Francuske. Kamara je nedavno dobio primamljiv poziv selekcije Senegala, odakle mu je otac, a iako se igrač premišljao da prihvati ovu ponudu i zaigra na Mundijalu za afričku selekciju, na kraju je došao poziv koji nije mogao da odbije. Sjani vezista će u nacionalnom timu zameniti povređenog Pola Pogbu.

Golmani: Ugo Loris (Totenhem), Majk Menjan (Milan), Alfons Areola (Vest Hem)

Odbrana: Žonatan Klaus (Lans), Luka Dinj (Aston Vila), Lukas Ernandez (Bajern Minhen), Teo Ernandez (Milan), Presnel Kimpembe (PSŽ), Žil Kunde (Sevilja), Benžamen Pavar (Bajern Minhen), Rafael Varan (Mančester junajted), Vilijam Saliba (Marselj)

Vezni red: Mateo Genduzi (Marselj), Ngolo Kante (Čelsi), Bubakar Kamara (Marselj), Adrijen Rabio (Juventus), Orelijen Čuameni (Monako)

Napad: Visam Ben Jeder (Monako), Karim Benzema (Real Madrid), Kingsli Koman (Bajern Minhen), Musa Dijabi (Bajer Leverkuzen), Antoan Grizman (Atletiko Madrid), Kilijan Mbape (PSŽ), Kristofer Nkunku (RB Lajpcig).

Ono što je malo iznenađujuće, na spisku nema Eduarda Kamavinge koji ove sezone imao dobre role u Real Madridu, a mesta nije bilo ni za Olivijea Žirua (Milan), Dajoa Upamekana (Bajern) i Ibrahima Konatea (Liverpula), Realovog levog beka Ferlana Mendija, Barseloninog krila Usmana Dembelea, Atletikovog ofanzivca Tomu Lemara.

Interesantno, Francuska i Danske će se susresti i na Mundijalu. Obe reprezentacije su u grupi "D", a tu je još i Tunis, dok se poslednji rival i dalje čeka. Naime, njega ćemo dobiti nakon baraž susreta između Perua i pobednika susreta Australija – UAE.

Podsetimo, selektor Danske Kasper Hjulmand nije bio baš oduševljen suparnicima u Kataru.

- Nije tako dobro. Voleli bismo da smo izbegli Francusku, siguran sam da su jedan od najboljih timova na svetu, neverovatno talentovani igrači. Ako Peru prođe, i oni su izuzetno jaki. Ako želimo da prođemo, pobeda nad Tunisom je obavezna - istakao je Hjulmand.

Večeras je Francuska veliki favorit, igra pred svojom publikom na stadionu koji je prava neosvojiva tvrđava.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!