TIP O ZAVRŠNIM MEČEVIMA LIGE ŠAMPIONA: Povratak najboljeg uliva samopouzdanje Napolitancima!

TIP redakcija

17. 04. 2023. u 15:00

U UTORAK i sredu na programu su revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona

ТИП О ЗАВРШНИМ МЕЧЕВИМА ЛИГЕ ШАМПИОНА: Повратак најбољег улива самопоуздање Наполитанцима!

FOTO: EPA

Posle 90 odigranih minuta četvrtfinala Lige šampiona, bliži narednoj fazi su fudbaleri Mančester sitija, Real Madrida, Intera i Milana. “Kraljevski klub”, ujedno i aktuelni branilac krune, sa prednošću od dva gola u utorak (21.00) gostuje Čelsiju u Londonu (2:0), dok će u istoj satnici Milan pokušati da u Napulju zadrži minimalni plus (1:0).

Dueli u sredu u identičnom terminu bi za “neroazure” i “građane” protiv Benfike, odnosno minhenskog Bajerna trebalo da budu samo formalnost do plasmana među četiri najbolje ekipe Starog kontinenta, pošto su prve mečeve rešili sa 2:0 (Italijani), to jest 3:0 (Englezi).

UTORAK, 21.00:

ČELSI – REAL MADRID  X2 (1,46)

Ni pre početka dvomeča se “plavcima” nisu davale bogzna kakve šanse, a one su još manje posle prvog duela, koji je Real sa 2:0 rešio u svoju korist. Razlika u kvalitetu dva tima bode oči, ni dolazak, odnosno povratak Frenka Lamparda na klupu ekipe sa “Stamford bridža” nije vidljivo popravio igru tima. Teško i da može za tako kratko vreme (a i on je samo privremeno rešenje do kraja sezone). Rutinski je sastav Karla Ančelotija dobio rivala u Madridu i golovima Benzeme i Asensija u prvom i drugom poluvremenu napravio dobru prednost pred revanš. Mada je ona mogla biti mnogo veća.

Tanjug/AP

NAPOLI – MILAN 1  (1,80)

Drugi put za tačno deset dana su “rosoneri” naneli poraz izvesno novom šampionu Italije. Činjenica sa značajno manjom razlikom (1:0, naspram 4:0 koliko je bilo u prvenstvu), ali u teoriji onaj koji bi mogao više da ih boli. Ozbiljan problem za Napolitance predstavljao je izostanak povređenog Viktora Osimena i to se videlo na polju realizacije u prvom okršaju. Ono što svakako raduje navijače je to što je Nigerijac odigrao poslednjih 20 minuta na meču protiv Verone u subotu tako da ukoliko bude bio spreman da odigra bar jedno poluvreme u utorak šanse za prolaz Napolitanaca su dosta veće.

SREDA, 21.00:

INTER – BENFIKA 3+  (1,97)

Deluje da na ovom stepeniku staje ovosezonska evropska avantura portugalskog velikana. Odučili su “neroazuri” igrače Benfike u Lisabonu, i kući u prtljagu odneli suficit od dva gola. Čini se da je poraz od Porta u domaćoj ligi pogodio “orlove” ozbiljnije nego što misli, ili jednostavno Inzagijevi momci znaju kako da se suprostave timovima sa tog podneblja. Nakon Porta, u šaci imaju i drugog predstavnika tamošnje Primere. Potrebno je samo da zadaju završni udarac.

BAJERN – M. SITI   1  (2,75)

Sa tri komada u mreži Bavaraca, “građani” su istakli kandidaturu za prvog favorita. Demolirala je “laka konjica” Pepa Gvardiole nemačkog prvaka kao što nikad nije. Atmosfera u minhenskoj ekipi je već neko vreme potpaljiva, a posle teškog poraza kojom su praktično dobili “šut kartu” je eskalirala situacija, što pokazuje tuča između Sadio Manea i Liroja Sanea. Došao je Tomas Tuhel za kormilo Bajerna kao spasilac i neko ko bi trebao da autoritetom povuče ekipu iz kontraritma, međutim čini se da im nema spasa. Barem ne kada je reč o ovom megdanu.

MOGUĆE ITALIJANSKO POLUFINALE

Žreb je već odredio koji četvrtfinalni par će se spojiti sa kojim u narednoj fazi. Ukoliko Inter uspe da održi prednost nad Benfikom, u polufinalu će fudbalski svet prisustvovati italijanskom duelu što bi izvesno donelo jednog finalistu sa “čizme” prvi put još od sezone 2016/2017, kada je Juventus udario na Real Madrid.

Koplja će ukrstiti i pobednici dvomeča Real/Čelsi i Siti/Bajern

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 13:52

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!