OSTALO JE OSAM NAJBOLJIH! Na “Etihadu” finale pre finala

TIP redakcija

10. 04. 2023. u 16:00 >> 16:00

U UTORAK i sredu na programu su prvi četvrtfinalni mečevi Lige šampiona

ОСТАЛО ЈЕ ОСАМ НАЈБОЉИХ! На “Етихаду” финале пре финала

Foto: Profimedia

Očas posla je ovosezonsko izdanje Lige šampiona stiglo do četvrtfinalnih duela. Osam najboljih ekipa ostalo je u borbi za prestižni “ušati” trofej, a u utorak i sredu na programu su prvi parovi, dok su revanši zakazani dve nedelje kasnije. Drugog dana naredne sedmice će se najpre u Lisabonu od 21.00 sastati Benfika – Inter, dok će u istom terminu na Ostrvu Mančester siti dočekati minhenski Bajern u najspektakularnijem duelu cele faze. Narednog dana na potezu su fudbaleri aktuelnog branioca trofeja, Real Madrida i Čelsija, kao i italijanski duel između Milana i Napolija.

BENFIKA – INTER (UTORAK, 21.00)

Najmanje atraktivan okršaj je ovaj između portugalskog i italijanskog tima. Čak bi se moglo reći da blaga uloga favorita ide na stranu “orlova” iz Lisabona, sa čime se slažu i svetski “bukmejkeri”. Nerealno dobro igraju Portugalci, iako su u petak poraženi u derbiju od Porta i dalje sa plus sedam u odnosu na najvećeg rivala sigurno koračaju ka osvajanju šampionske titule.

Sa druge strane, puleni trenera Simonea Inzagija su upali u loš ritam, neočekivanim porazima od Specije, Juventusa i Fiorentine i remijem sa Salernitanom su ozbiljno doveli u pitanje učešće u elitnom takmičenju dogodine, pošto su sa drugog pali na peto mesto. Veliki problem sa realizacijom imaju Milanezi jer do okršaja sa Salernitanom gol iz igre nisu postigli u prethodna četiri meča. Međutim, na putu do četvrtfinala su već izbacili jednog portugalskog velikana, Porto, što će reći da imaju formulu za ekipe sa Pirineja.

NAŠ PREDLOG: 1  (KVOTA:  2,20)

MANČESTER SITI – BAJERN (UTORAK, 21.00)

Obračun vredan samog finala. Sva poznata ljudska čula će uživati u megdanu “građana” i Bavaraca. Četa Pepa Gvardiole je naoštrila napadačka “oružja” do maksimuma što govori i podatak da su na posednjih osam utakmica postigli čak 31 gol! Sjajan mart iza sebe imaju aktuelni šampioni Engleske, a nije ih iz takta izbacila ni povreda prvog strelca Erlinga Halanda koji je zbog problema sa preponama i dalje pod znakom pitanja. Punio je gol Bajerna mladi Norvežanin dok je bio član Borusije iz Dortmunda, pa nema sumnje da najveća opasnost po gol Bavaraca dolazi upravo od njega.

Gosti na “Etihad” stižu sa novim trenerom, Tomasom Tuhelom koji je zamenio Julijana Nagelsmana i debitovao ubedljivom pobedom nad “milionerima” (4:2), pa je velikan iz Minhena povratio vođstvo u prvenstvenoj trci. Ipak, duel sa Sitijem će predstavljati pravi test za koliko su tačno spremni Nemci sa novim strategom koji zna kako se osvaja Liga šampiona, što je učinio 2021. godine na klupi Čelsija.

NAŠ PREDLOG:   1  (KVOTA 1,80)

REAL MADRID – ČELSI (SREDA, 21.00)

Madriđani na papiru imaju najjednostavniji put do naredne faze. Aktuelni branilac trona dočekuje Čelsi koji ni sam ne zna kako je dospeo ovako daleko u Evropi pošto igrama iz ove sezone ne zaslužuje ni učešće u Ligi konferencija, trećem rangu evropskog fudbala. Mučno je gledati igru “plavaca”, inače 11. tima Premijer lige. Nedavno su ostali bez trenera Grejama Potera koji je dobio otkaz pa će tako tim iz Londona sa povratnikom Frenkom Lampadrom koji je za vikend predvodio ekipu u porazu od Vulverhemptona izaći na crtu “kraljevskom klubu”.

Izabranici Karla Ančelotija su preko nedelje igrali deklasirali Barselonu u polufinalu Kupa Kralja, dok su za vikend poraženi od Viljareala na Santjago Bernabeu stadionu rezultatom 2:3, tako da su jako potrešeni uoči dolaska Čelsija, ali verujemo da su i sa polovinom rezervoara dovoljno moćni da revanš dočekaju u prednosti i nastave kretanje ka novom peharu u takmičenju u kojem se najprijatnije osećaju.

NAŠ PREDLOG: 3+  (KVOTA: 1,95)

MILAN – NAPOLI (SREDA, 21.00)

Prošlog vikenda su “rosoneri” sa 4:0 u prvenstvenom duelu potukli Napoli i time poslali opomenu novom šampionu Serije A. Čarobnu sezonu imaju Napolitanci, jer pored izvesnog osvajanja šampionske titule posle više od tri decenije, u Ligi šampiona su dogurali do mesta među najboljih osam. Za nastavak evropskog sna moraće prvo da se otrezne, pošto Milan želi da se osveti za gubitak titule. Sastav Stefana Piolija je upravo deklasiranjem “ponosa Juga” na pravi način izašao iz crnog perioda, prekinuvši seriju od četiri poraza. Reklo bi se, u pravi čas. Sve je otvoreno u ovom dvomeču, ali ono što je izvesno jeste da će Italija posle pet godina ponovo imati predstavnika u polufinalu najkvalitetnijeg evropskog takmičenja.

NAŠ PREDLOG: GG (KVOTA: 1,93)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana