BARSELONA BEŽI NA +15? Đirona leči rane iz "El Klasika"

O. M.

10. 04. 2023. u 15:11 >> 15:11

LIDER La lige Barselona dočekuje Đironu u poslednjoj utakmici 28. kola španskog fudbalskog šampionata.

БАРСЕЛОНА БЕЖИ НА +15? Ђирона лечи ране из Ел Класика

FOTO: AP/Tanjug

Katalonci imaju veliku prednost u odnosu na najvećeg rivala madridski Real, ali će učiniti sve da  iskoriste kiks "blankosa" protiv Viljareala (2:3) i tu prednost sa sadašnjih 12 poena povećaju na 15.

To bi bio i najbolji lek za prošlonedeljnu blamažu u revanšu polufinala Kupa kralja kada je Real na krilima Karima Benzeme naneo težak poraz Barsi od 4:0. Poslednju utakmcu u La ligi Barselona je pobedila sa 4:0, protiv "fenjeraša" Elčea. Bio je to četvrti uzastopni ligaški trijumf za Ćavijevu četu.

Đirona je za to vreme u "malom katalonskom derbiju" savladala Barsinog gradskog rivala Espanjol sa 2:1. Martinez i Stuani pogađali su za crveno-bele, dok je jedini gol za Espanjol postigao Brajtvajt. Đirona je posle ove pobede preskočila Majorku i Sevilju i popela se na 11. mesto na tabeli La lige. Sa 34 boda teško da mogu dalje da napreduju na tabeli, ali imaju solidnih sedam bodova više od ekipa koje su u zoni ispadanja, Valensije i Espanjola.

Poslednji susret Barselone i Đirone odigran je na "Munisipalu" u Đironi, a gosti su slavili golom Pedrija u 61. minutu. Đirona je u poslednjih pet ligaških susreta sa Barsom osvojila samo jedan bod i to na Kamp nou stadionu 2018. godine, kada je bilo 2:2. Domaći tim tada je poveo golom Mesija, ali je ubrzo ostao sa igračem manje zbog crvenog kartona Lenglea, što su gosti iskoristili da preokrenu. Bod Barsi doneo je Pike pred kraj utakmice.

Barselona nema poraz na "Nou kampu" ove sezone, sa 11 pobeda i dva remija. Po bod su uspeli da osvoje Rajo Valjekano u prvom kolu (0:0) i Espanjol poslednjeg dana 2022. godine (1:1). Taj meč protiv gradskog rivala ostaće upamćen po kiši kartona koje je podelio sudija Laoz - 12 žutih i dva crvena, ravnomerno raspoređenih igračima obe ekipe. Laoz će suditi i današnji meč. Prvi put je na "Nou kampu" posle te utakmice, pa će biti zanimljivo videti kakav doček su mu spremili navijači Barselone.

Đirona, s druge strane, na gostovanjima osvojila deset bodova. Imaju dve pobede, četiri remija i sedam poraza na 13 utakmica na kojima nijednom nisu uspeli da sačuvaju mrežu.

NAŠ PREDLOG: 1D1+&2D1+ (kvota 1,90) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)