"TIP" VERUJE U CRNO-BELE: Evro “valjak” u Humskoj

G. K.

22. 02. 2023. u 13:43

FUDBALERI Partizana ove sezone na međunarodnoj sceni ne znaju za poraz

ТИП ВЕРУЈЕ У ЦРНО-БЕЛЕ: Евро “ваљак” у Хумској

FOTO: FK Partizan

Neporaženi su fudbaleri Partizana ove sezone u evropskim megdanima na svom stadionu i činjenica ih greje pred revanš meč šesnaestine finala Lige konferencije koji u četvrtak od 18.45 igraju sa moldavskim Šerifom.

Trenutni bilans crno-belih glasi: dve pobede i tri remija. Evropski put “parnog valjka” je počeo još sredinom avgusta prošle godine na trećem stepeniku kvalifikacija za Ligu Evrope protiv AEK iz Larnake. Nakon kiparskih 2:1, u Beogradu je meč završen rezultatom 2:2 čime se završila epizoda Ilije Stolice na klupi crno-belih.

Palicu je tada preuzeo Gordan Petrić koji je prvo uspešno prebrodio poslednju prepreku na putu za grupnu fazu trećerangiranog evropskog takmičenja – malteški Hamrun, ubedljivo ga savladavši sa 4:1 pred domaćim navijačima.

Što se tiče utakmica u grupi, tamo je uz pobedu nad nemačkim Kelnom od 2:0, uspeo da kod kuće ostane neporažen od Nice i češke ekipa Slovackog identičnim rezultatom (1:1) što mu je naposletku donelo drugo mesto i odlazak na sadašnji megdan sa Moldavcima.

U Humskoj najviše su mreže tresli Rikardo Gomeš i Fuseni Dijabate. Prvi je pet puta bio precizani, drugi tri, dok su svoje pristalice po jednom obradovali i Patrik Andrade, Bibras Natho i kapiten Slobodan Urošević.

Ono što takođe može da “garantuje” nastavak nepobedivosti crno-belih na stadionu iznad Autokomande, jeste i podatak da je tim iz Tiraspolja u svom dosada jedinom gostovanju Partizanu u Beogradu, 27. jula 2005. u kvalifikacijama za Ligu šampiona, izašao kao poražen minimalnim rezultatom.

U Evropi kod kuće

Partizan – AEK 2:2

Partizan – Hamrun 4:1

Partizan – Nica 1:1

Partizan – Keln 2:0

Partizan – Slovacko 1:1

NAŠ PREDLOG: Partizan - Šerif  1X&0-3 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)