NOVOZARAŽENIH TROJE: U Gornjem Milanovcu hospitalizovano 16 pacijenata

M. B.

20. 05. 2021. u 13:35

U „CRVENOJ“ zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, trenutno je hospitalizovano 16 pacijenata.

НОВОЗАРАЖЕНИХ ТРОЈЕ: У Горњем Милановцу хоспитализовано 16 пацијената

Foto: M. B.

- Prema preseku od jutros u osam sati, na Grudnom odeljenju leči se četvoro pacijenata, po šestoro na Internom i Neurologiji. Od njih, 14 ima pozitivan test na korona virus, jedan negativan, jedan čeka rezultate testiranja. Na lečenje, tokom minula 24 časa, nije primljena ni jedna osoba, sa simptomima koji ukazuju na moguću zarazu ovim virusom, dve su otpuštene na kućno lečenje – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora bolnice.

Dom zdravlja u Gornjem Milanovcu danas potvrđuje još tri nova slučaja zaraze kovidom-19. Ukupan broj lica obolelih od kovida-19 u aktuelnom piku epidemije, po evidenciji te ustanove, ovde je za sada 3.313, od kojih je 1.528 izlečeno.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“, prema zvaničnim podacima, zaraženo je 3.313 lica, uz nažalost 120 smrtnih žrtava.

Po zvaničnim podacima zaključno sa jučerašnjim danom (19. maj) u ovom kraju, vakcinisano je ukupno 13.561 zainteresovanih lica, a njih 10.413 je revakcinisano.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)