VLADA FINANSIRA REKONSTRUKCIJU ŠKOLE: Svilajnac jedna od 20 opština koja je potpisala ugovor

Z. Gligorijević

20. 05. 2021. u 12:56

OPŠTINA Svilajnac danas je u Vladi Republike Srbije potpisala ugovor sa Ministarstvom rudarstva i energetike o dodeli sredstava za rekonstrukciju OŠ "Stevan Sinđelić" u selu Vojska.

ВЛАДА ФИНАНСИРА РЕКОНСТРУКЦИЈУ ШКОЛЕ: Свилајнац једна од 20 општина која је потписала уговор

Foto: SO Svilajnac

Ukupna vrednost radova je oko 24,5 miliona dinara, od kojih će 14,7 miliona dinara obezbediti Vlada Republike, dok će 9,8 miliona dinara biti uloženo iz lokalne kase.

 - Ovo je prva velika rekonstrukcija škole u selu Vojska posle 35 godina. Biće urađena kompletna fasada sa termoizolacijom, zamenjena spoljašnja stolarija i oluci, biće urađena termoizolacija na tavanici, rekonstrukcija kotla i grejnih instalacija i postavljena nova unutrašnja rasveta. Tako će ova ustanova dobiti bolje uslove za rad svojih učenika, ali i svojih zaposlenih – ocenila je zamenik predsednika opštine Dragana Radević, koja je potpisala ugovor u Vladi Republike Srbije, koji joj je uručila prva potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

 - Opštine koje su dobile sredstva treba da služe kao primer drugim opštinama. Dobile su sredstva jer su bile brze, efikasne i inventivne u svojim projektima i tačno su znale šta žele i za koje namene su im potrebna sredstva – rekla je ministarka Mihajlović.

Svilajnac je jedna od 20 opština koja je potpisala ugovor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)