NA “DOBOŠU” TRI JAVNA PREDUZEĆA: U Novom Pazaru, posle dvodnevne rasprave, dogovoreno - grad prodaje višak imovine

N. KOČOVIĆ

18. 05. 2021. u 19:37

SKUPŠTINA Novog Pazara je usvojila odluku o prodaji prostorija tri javna preduzeća u centru grada, kao i objekta u kojem je trenutno smeštena RTV Novi Pazar po početnoj ceni od 3,3 miliona evra.

НА “ДОБОШУ” ТРИ ЈАВНА ПРЕДУЗЕЋА: У Новом Пазару, после дводневне расправе, договорено - град продаје вишак имовине

Foto: N. Kočović

Na javnoj licitaciji će biti ponuđene prostorije u Ulici 28. novembra, gde su trenutno smeštene uprave JKP "Vodovod i kanalizacija", "Gradska toplana" i "Gradska čistoća", ukupne površine 282 kvadrata, po početnoj ceni od dva miliona evra.

U sklopu iste zgrade, na prodaju je i 17 kvadrata u kojima je trenutno picerija, po ceni od 121.800 evra, kao i 58 kvadrata koje koristi jedan kafedžija, po ceni od 474.900 evra. Lokalni parlament nudi i parcelu od 10,5 ari i zgradu od 1.755 kvadrata u kojoj je smeštena RTV Novi Pazar, po ceni od 797.000 evra. Pored toga, planiran je i prodaja placa od četiri i po ara u Dositejevoj ulici, za nešto manje od 64.000 evra.

- Prodajemo ono što su izgradili očevi i dedovi, samo da bismo zakrpili rupe u budžetu - smatra šef odborničke grupe opozicione SPP Edin Zećirović.

Ahmedin Škrijelj iz SDA Sandžaka smatra da je gradska imovina potcenjena, dok član Gradskog veća Fevzija Murić tvrdi da su neke početne cene, čak, i veće od realnih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista