POČEO SA RADOM KONZULAT TURSKE U NOVOM PAZARU: Konzul poručio da je glavni cilj privlačenje investicija iz Turske

N.K.

13. 04. 2021. u 18:45

GENERALNI konzulat Turske u Novom Pazaru počeo je sa radom, a konzul Bašar Bašol razgovarao je sa predstavnicima lokalne samouprave i Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV).

ПОЧЕО СА РАДОМ КОНЗУЛАТ ТУРСКЕ У НОВОМ ПАЗАРУ: Конзул поручио да је главни циљ привлачење инвестиција из Турске

Foto: N.Kočović

On je nakon sastanka sa predstavnicima Gradske uprave poručio da će glavni cilj tog diplomatskog predstavništva biti privlačenje turskih investicija u Novi Pazar, ali i “ostavljanje pečata u drugim oblastima”.

- Sve relevantne institucije iz Turske su zainteresovane da ulažu u Novi Pazar i mi smo u stalnom kontaktu sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem i predstavnicima lokalne samouprave – kazao je Bašol.

Prilikom posete BNV Bašol je istakao da njegova zemlja vidi Bošnjake kao most prijateljstva između Turske i Srbije, kao i da će, dok mu bude trajao mandat, biti spreman za saradnju sa tim većem.

- Vlasti Srbije i naša braća u Sandžaku su me dočekali neverovatno i osećam se kao kod kuće – dodao je ovaj diplomata.

Foto: N.Kočović

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da je otvaranje konzulata Turske, prvog stranog predstavništva neke zemlje u Novom Pazaru, od istorijskog značaja za ovaj grad, Sandžak i Srbiju.

- To je rezultat sve boljih odnosa Srbije i Turske, a veliki doprinos tome dali su Bošnjaci Sandžaka i Bošnjaci poreklom iz naših krajeva koji žive u Turskoj. Konzulat će olakšati realizaciju projekata, a građani će, umesto u Beogradu, sada pravne i birokratske poslove sa Turskom završavati u Novom Pazaru, štedeći vreme i novac – izjavio je Biševac.

Predsednica BNV Jasmina Curić rekla je da veruje da će konzulat Turske unaprediti ekonomski i politički ambijent u Sandžaku i na taj način olakšati život svim građanima.

Prostorije konzulata Turske u Novom Pazaru nalaze se u kući proslavljenog košarkaša Mirsada Jahovića (Turkdžana).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)