INTENZITET PRENOŠENJA VIRUSA OPADA: Epidemiološka situacija u Pirotskom okrugu se popravlja

V.Ć.

17. 05. 2021. u 20:34

JUČE i danas na području Pirotskog okruga, regostrovano je 18 laboratorisjki potvrđenih slučajeva kovida 19, a na testiranje je poslato 27 sumnjivih uzoraka. U Opštoj bolnici u Pirotu, juče i danas od posledica zaraze preminule su dve osobe, čime je broj preminulih od početka epidemije povećan na 236 osoba u okrugu.

ИНТЕНЗИТЕТ ПРЕНОШЕЊА ВИРУСА ОПАДА: Епидемиолошка ситуација у Пиротском округу се поправља

Foto: V.Ć.

Kako u svom dnevnom izveštaju navodi pirotski ZZJZ, procenat pozitivnosti testova opada, a intenzitet prenošenja virusa je u opadanju. U kovid ambulanti Doma zdravlja obavljeno je 108 pregleda, od čega 37 prvih, a 71 kontrolni. Mera kućne izolacije naložena je za 26, a ukinuta za 16 osoba. Na lečenju u Opštoj bolnici trenutno je 20 pacijenata od kojih10 iz Pirota, po troje iz Dimitrovgrada, Bele Palanke i Babušnice i jedan iz Knjaževca.

Od početka imunizacije na području okruga dato je 47.585 doza vakcine. Kompletno je vakcinisano 20.609 osoba, a danas su vakcinisane osobe, bez zakazanog termina Sinofarm cepivom.

Epidemiološka situacija u Pirotskom okrugu je nesigurna, procenjuju u Centru za kontrolu i prevenciju bolesti pirotskog ZZJZ i apeluju na doseldno poštovanje preventivnih mera i masovnu imunizaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!