„FAJZER“ HOĆE I MLAĐI OD 18 GODINA: U Kikindi gužve za cepiva, dnevno se vakciniše oko 500 građana (FOTO)

R. Šegrt

12. 05. 2021. u 17:08

NA vakcinalnom punktu u centru Kikinde ovih dana su velike gužve, jer je sve veći broj građana koji žele da se vakcinom zaštite od virusa korona.

„ФАЈЗЕР“ ХОЋЕ И МЛАЂИ ОД 18 ГОДИНА: У Кикинди гужве за цепива, дневно се вакцинише око 500 грађана (ФОТО)

Foto: Rada Šegrt

Glavna sestra Doma zdravlja i koordinatorka za imunizaciju Mira Pećanac kaže da se dnevno vakciniše oko 500 građana. Sada na vakcinaciju dolazi sve više mladih ljudu, pa čak i oni koji imaju manje od 18 godina.

- Otkako je preporučeno da „Fajzer“ vakcinu mogu da prime i mladi od 16 do 18 godina, sa potvrdom pedijatra, kod nas je dosta zainteresovanih. Inače, sada sve više mladih prima vakcine. Starijih je bilo više na početku imunizacije, pa je kod nas vakcinisano oko 70 odsto te populacije. Osim na punktu, naše ekipe odlaze i u sela, kao i u kućne posete kakao bi vakcinu dobile nepokretne osobe– rekla je Pećanac za „Novosti“.

Foto: Rada Šegrt

 

Imunizacija u Kikindi počela je 20. januara i ovaj grad je među prvima po broju vakcinisanih.

Do sada je prvu dozu primio 18.131 građanin, a obe doze 13.670 osoba. Broj je i veći jer je preko Opšte bolnice prvu dozu dobilo još 1.000 , a drugu još toliko ljudi. Građnima su dostupne sve vrste vakcina, tako da mogu da biraju. Vakcinalni punkt u centru grada, u Ulici vojvode Putnika, u prostorijama Udruženja penzionera, radi od osam do 20 sati.

STREPLjENjE I MOTIVACIJA

Zanimljivo je da i pored velike gužve, nema negodovanja, čak ni glasne priče i građani mnogo strpljivije čekaju za vakcine nego ranije na preglede u ambulantama.

- Gužve su povećane zbog toga što nije potrebna prethodna prijava, ali je stimulacija i novčana nadoknada od države – kaže Pećanac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Zajedno za očuvanje prirode