LEPE VESTI IZ NEGOTINA: Mališani iz ovog grada dobili dobro opremljeno i bezbedno igralište

S.M.Jovanović

09. 05. 2021. u 14:55

U GRADSKOM parku u Negotinu završena je rekonstrukcija dečjeg igrališta koje je zbog učestalog lomljenja mobilijara i nebezbednosti demontirano još 2018. godine.

ЛЕПЕ ВЕСТИ ИЗ НЕГОТИНА: Малишани из овог града добили добро опремљено и безбедно игралиште

Foto: S.M.J.

Igralište, iz proizvodnog programa “Đepeto igrališta” beogradske kompanije Kreativni gradski centar, opremljeno je novim, modernim rekvizitima za igru najmlađih i u njega je lokalna samouprava uložiula nešto više od 3,8 miliona dinara.

- Uputio bih apel starijoj deci i roditeljima da zajedno čuvamo ovaj prostor da bi i naredne generacije imale gde da se igraju. Smatramo da je neprilično ponašanje razlog zašto neka igrališta brže propadaju nego što im je vek trajanja. Ovo igralište će dobiti 24-časovni video nadzor zbog obezbeđenja i svako ko se bude ponašao vandalski prema javnoj svojini moraće za to i da odgovara – rekao je Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

Foto: S.M.J.

 

Ljuljaške, tobogani, njihalice, penjalice i druge sprave za igranje imaju sertifikat o bezbednosti u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečjih igrališta. Na 300 metara kvadratnih postavljena je gumena podloga koja se prema važećim zakonskim normativima odlikuje visokom elastičnošću i sposobnošću apsorpcije udarca, što doprinosi visokom stepenu sigurnosti.

- Cilj je da deca imaju uređen prostor za igru i nećemo se ovde zaustaviti. Imamo u planu uređenje još nekoliko prostora namenjenih deci. Rekonstrukcija se planira posebno iz razloga zato što su neka igrališta preko 30 godina stara, u su lošem stanju i opasna su za korišćenje - dodao je Veličković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri