RUDARI ODALI POŠTU STRADALIM KAMARADIMA: 37 Godina od tragedije u rudniku Vodna

Z.G.

21. 04. 2021. u 18:34

RUDARI JP PEU „Resavica“ obeležili su danas 37 godina od tragedije u rudniku Vodna, odnosno u jami Strmosten, kada su stradala 34 rudara. Polaganju venaca ispred spomenika „Cvet u kamenu“ prisustvovao je direktor kompanije Marko Vuković sa saradnicima, kao i predstavnici Sindikata.

РУДАРИ ОДАЛИ ПОШТУ СТРАДАЛИМ KАМАРАДИМА: 37 Година од трагедије у руднику Водна

Foto: Z.G.

- Okupili smo se da još jednom odamo poštu rudarima koji su 21. aprila 1984 godine tragično izgubili živote. Taj dan ostaće zavek tužna uspomena našeg rudnika i porodica nastradalih rudara. Uvereni smo da će rudari trajno negovati uspomene na stradale rudare – rekao je upravnik rudnika Stevan Jelić.

Rudnik „Vodna“ u sistemu „Rembasa“ i „Resavice“ je najveći i zapošljava oko 330 rudara koji godišnje iskopaju oko 100 hiljada tona uglja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima