I BADE MANTIL U WC ŠOLJI: Šta sve završi u kanalizaciji, a ne bi smelo - spisak je šokantan! (FOTO)

Lj. P.

20. 04. 2021. u 12:15

U KANALIZACIONOJ mreži vrlo često se pronalaze stvari kojima tu nije mesto, od štapića za uši do delova starog nameštaja, što izaziva začepljenja, poplave i druge probleme.

И БАДЕ МАНТИЛ У WC ШОЉИ: Шта све заврши у канализацији, а не би смело - списак је шокантан! (ФОТО)

JKP "Vodovod i kanalizacija"

Zato su u JKP "Vodovod i kanalizacija" pokrenuli akciju o tome šta ne bi trebalo da se baca u ve-ce šolju. Novosađani su u poštanskim sandučićima pronašli letak sa slikovitim prikazom stvari koje ne bi trebalo da preko toaleta završe u kanalizacionoj mreži.

Na spisku nepoželjnih stvari su vlažne maramice, pelene, štapići za uši, ulošci i tamponi, najlon čarape, stari lekovi, masnoća i ulje, flasteri, cigarete, ljuske od jaja, ostaci kafe, gumene rukavice i zaštitne maske.

- S obzirom na to da je vreme pandemije i da se svakodnevno, kao sredstvo zaštite koriste hirurške maske, primetili smo da one sve češće svoje mesto pronalaze u kanalizaciji - ističu u "Vodovodu". - Reč je o materijalu koji se ne razgrađuje i upravo iz tog razloga, maske predstavljaju ozbiljan problem i mogu da ugroze rad pumpi i mašina za preradu otpada.

JKP "Vodovod i kanalizacija"

 

U kanalizaciju svakako ne bi trebalo odlagati krupan otpad kao što su gume, delovi nameštaja i bele tehnike, delove automobila i leševe životinja. To je, međutim, samo deo stvari koji se pronalaze u šahtovima i kanalizacionim otvorima.

BADE MANTIL IZAZVAO POPLAVU

NOVOSAĐANKI Mariji K., ni danas nije jasno kako je neko mogao u ve-ce šolju da baci bade mantil, koji je pronađen u kanalizacionim cevima u stambenoj zgradi.

- U nekoliko stanova je izbila poplava zbog zagušenja kanalizacionih cevi, a kada su majstori došli da to poprave, izvukli su pomenuti bade mantil - priseća se te scene naš sagovornica.

- Ovakvu vrstu otpada treba odlagati na propisana mesta, jer mogu ozbiljno da oštete i zaguše pumpe i izazovu kvarove i ozbiljno ugroze funkcionisanje komunalnog sistema našeg grada i dovedu do neplaniranih finansijskih troškova - upozoravaju u "Vodovodu i kanalizaciji".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)