KORONA U RUDNIČKO - TAKOVSKOM KRAJU: U crvenoj zoni 40 pacijenata, 18 novozaraženih

M. B.

17. 04. 2021. u 09:43

U „CRVENOJ“ zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, u tri njena kovid odeljenja, trenutno se leči 40 pacijenata – tri više nego juče.

КОРОНА У РУДНИЧКО - ТАКОВСКОМ КРАЈУ: У црвеној зони 40 пацијената, 18 новозаражених

Foto: M.B.

Jedan od njih, priključen je na „high flow“ aparat sa visokim protokom kiseonika.

- Prema preseku od jutros u osam sati, na Grudnom odeljenju smešteno je 16, po 12 na Internom i Neurologiji. Pozitivan test na korona virus ima ih 33, jedno negativan, petoro čeka rezultate testiranja. U protekla 24 sata, primili smo na lečenje devetoro pacijenata, sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom, pet smo otpustili na kućno lečenje. Jednog smo prevezli na lečenje u Kovid bolnicu u Batajnici – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora milanovačke bolnice.

Po poslednjim izveštaju iz Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, još 18 osoba je novoinficirano korona virusom. U aktuelnom „piku“ epidemije, ovde je tim virusom ukupno zaraženo 2.995 osoba, od kojih su 1.342 izlečene.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“, prema zvaničnim podacima, zaraženo je ukupno 2.995 lica, uz nažalost 107 smrtnih žrtava.

Do juče, u ovom kraju, od početka imunizacije, vakcinisana su ukupno 9.834 zainteresovana lica, revakcinisano ih je 5.803.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)