PODELA KLJUČEVA U MAJU: Zavšni radovi na izgradnji 214 stanova za bezbednjake u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

16. 04. 2021. u 11:44

IZGRADNjA prve dve višespratnice sa 214 od ukupno 946 predviđenih stanova namenjenih pripadnicima vojske, policije i drugih službi bezbednosti u takozvanim Voćarevim livadama kraljevačkog naselja Ribnica u završnoj je fazi i prema najavi premijerke Srbije Ana Brnabić useljenje bi trabalo da obude obavljeno narednog meseca.

ПОДЕЛА КЉУЧЕВА У МАЈУ: Завшни радови на изградњи 214 станова за безбедњаке у Краљеву

Foto: G. Š.

- Uvekliko se obavljaju radovi na spoljnoj infrastrukturi, tako da očekujem, ukoliko to vremenski uslovi dozvole, da sve bude završeno do kraja aprila i da useljenja budu moguća već narednog meseca – kaže Aleksandar Nestorović, direktor JP za uređivanje građevinskog zemljišta u Kraljevu.

Prema njegovim rečima, po ukupnoj površini i broju predviđenih stanara, u Voćarevim livadama gradi se najveće plansko naselje u Kraljevu posle nekoliko decenija, veće čak i od naselja „Moša Pijade“ u centru grada.

- Gradi se ukupno osam višespratnica sa kompletnom pratećom infrastrukturom i to na lokaciji koja je do pre dve godine bila obična utrina i ničemu nije služila – dodaje Nestorović. - Uz sve probleme koji prate jedno ovakvo gradilište, borili smo se i protiv epidemije i vremenskih (ne)prilika. Radovi na prve dve zgrade su pri kraju, ali gradnja se nastavlja punom parom dok komopletan projekat ne bude realizovan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)