I DALJE NEOPHODNA MAKSIMALNA OPREZNOSTI: Bolje stanje u kovid bolnicama u Bijeljini

V.Mitrić

16. 04. 2021. u 09:28

NA LEČENjU u kovid bolnicama u Bijeljini je 72 bolesnika, od kojih je 21 na respiratoru, a 32 na kiseničnoj terapiji. U protekla 24 sata bila je sedam prijema.

И ДАЉЕ НЕОПХОДНА МАКСИМАЛНА ОПРЕЗНОСТИ: Боље стање у ковид болницама у Бијељини

Foto: V. Mitrić

Na sastanku Kriznog štaba rečeno je da je stanje u kovid bolnicama nešto stabilnije u odnosu na prethodne dane, s obzirom da je smanjen broj prijema.

U protekla 24 sata u Bijeljini je evidentirano 36 pozitivnih na virus korona. mPrema rečima glavne sestre Bolnice Milice Dikić epidemiološka situacija je i dalje nepovoljna, te da nije vreme za opuštanje.

Foto: V. Mitrić

 

 - S jedne strane, beležimo manji broj prijema u kovid bolnice, ali uočavamo da je broj pozitivnih među komercijalnim testovima i testovima za elektivne programe povećan. To ukazuje da je virus prisutan kod mnogo većeg broja ljudi nego što je registrovano, te je neophodan maksimalan oprez i poštovanje epidemioloških mera - rekla je Dikićeva. Ona je navela da je i dalje veliki broj bolesnika na kiseoničkoj podršci i da se uglavnom radi o osobama starije i srednje životne dobi, ali da je bilo i mladih osoba koje su završile lečenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)