POČEO SA RADOM KONZULAT TURSKE U NOVOM PAZARU: Konzul poručio da je glavni cilj privlačenje investicija iz Turske

N.K.

13. 04. 2021. u 18:45

GENERALNI konzulat Turske u Novom Pazaru počeo je sa radom, a konzul Bašar Bašol razgovarao je sa predstavnicima lokalne samouprave i Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV).

ПОЧЕО СА РАДОМ КОНЗУЛАТ ТУРСКЕ У НОВОМ ПАЗАРУ: Конзул поручио да је главни циљ привлачење инвестиција из Турске

Foto: N.Kočović

On je nakon sastanka sa predstavnicima Gradske uprave poručio da će glavni cilj tog diplomatskog predstavništva biti privlačenje turskih investicija u Novi Pazar, ali i “ostavljanje pečata u drugim oblastima”.

- Sve relevantne institucije iz Turske su zainteresovane da ulažu u Novi Pazar i mi smo u stalnom kontaktu sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem i predstavnicima lokalne samouprave – kazao je Bašol.

Prilikom posete BNV Bašol je istakao da njegova zemlja vidi Bošnjake kao most prijateljstva između Turske i Srbije, kao i da će, dok mu bude trajao mandat, biti spreman za saradnju sa tim većem.

- Vlasti Srbije i naša braća u Sandžaku su me dočekali neverovatno i osećam se kao kod kuće – dodao je ovaj diplomata.

Foto: N.Kočović

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da je otvaranje konzulata Turske, prvog stranog predstavništva neke zemlje u Novom Pazaru, od istorijskog značaja za ovaj grad, Sandžak i Srbiju.

- To je rezultat sve boljih odnosa Srbije i Turske, a veliki doprinos tome dali su Bošnjaci Sandžaka i Bošnjaci poreklom iz naših krajeva koji žive u Turskoj. Konzulat će olakšati realizaciju projekata, a građani će, umesto u Beogradu, sada pravne i birokratske poslove sa Turskom završavati u Novom Pazaru, štedeći vreme i novac – izjavio je Biševac.

Predsednica BNV Jasmina Curić rekla je da veruje da će konzulat Turske unaprediti ekonomski i politički ambijent u Sandžaku i na taj način olakšati život svim građanima.

Prostorije konzulata Turske u Novom Pazaru nalaze se u kući proslavljenog košarkaša Mirsada Jahovića (Turkdžana).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!