NASTAVLJA SE BORBA PROTIV KORONE: U Donjem Milanovcu vakcinisani turistički radnici

S.M.Jovanović

09. 04. 2021. u 18:33

ZAPOSLENI u Hotelu “Lepenski vir” u Donjem Milanovcu, ali i ugostitelji i izdavaoci privatnog smeštaja danas su se vakcinisali protiv virusa korona.

НАСТАВЉА СЕ БОРБА ПРОТИВ КОРОНЕ: У Доњем Милановцу вакцинисани туристички радници

Foto: S.M.J.

- Inicijativa za masovnu imunizaciju, kojoj se odazvalo tridesetak ugostitelja, radnika u hotelu i vlasnika kategorizovanog turističkog smeštaja potekla je od nadležnih iz Hotela “Lepenski vir”, Turističke organizacije opštine Majdanpek i Doma zdravlja “Dr Veroljub Cakić” iz Majdanpeka.

- Imunizacijom turističkih poslenika, računajući ne samo hotelske, već i zaposlene u ugostiteljskim objektima, kao i izdavaoce privatnog smeštaja rizik od zaražavanja virusom korona sveden je na minimum, a i mi u skladu sa situacijom spremnije dočekujemo turističku sezonu – ističe Predrag Radaković, vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije.

Turistički poslenici, njih tridesetak, odlučili su se za imunizaciju kineskom vakcinom i američko-nemačkog proizvođača Fajzer-Biontek.

- Mi smo i do sada bili zadovoljni odzivom građanstva za vakcinaciju, ali je primetno da se broj povećava poslednjih dana kada nije neophodno prethodno prijavljivanje. Verujem da će ovakvim tempom biti nastavljeno i narednih dana - kaže dr Vladica Petrović.

I na vakcinalnim punktovima majdanpečkog Doma zdravlja nastavljena je vakcinacija građana kako onih koji se nisu prijavili, tako i onih kojima je stigao poziv iz eUprave sa terminom imunizacije željenom vakcinom. U opštini Majdanpek je, inače, od početka imunizacije dato 4.890 doza sve četiri ponuđene vakcine. Do sada je revakcinisano 2.036 osoba, a prvu dozu primilo je njih 2.854.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)