VRŠAČKI OSNOVCI OBELEŽILI DAN ROMA: Izložba dečjih radova o prijateljstvu

J. J. BALjAK

08. 04. 2021. u 23:16

OŠ „Paja Jovanović“ iz Vršca, koju pohađa najveći broj pripadnika romske populacije u tom gradu, obeležila je Svetski dan Roma izložbom radova svojih đaka, pod sloganom „Kad imaš druga, imaš sve!“.

ВРШАЧКИ ОСНОВЦИ ОБЕЛЕЖИЛИ ДАН РОМА: Изложба дечјих радова о пријатељству

Foto. J. J. Baljak

 

Zbog pandemije, neke radionice, na kojima su učenici pisali, crtali i govorili o prijateljstvu, održane su u školi, a neke onlajn, ali je najvažnije da su svi dali svoj doprinos u obeležavanju ovog važnog datuma.

- Mi ne obeležavamo Dan Roma samo tog dana, već svakodnevno negujemo prijateljstvo, toleranciju i ljubav prema različitostima – istakla je direktorka ove škole Vesna Brković.

Izložbu su posetili i predstavnici lokalne samouprave, koji su tom prilikom naglasili da oni kontinuirano sprovode planske i sistematske mere i aktivnosti na poboljšanju položaja i sastusa romskog stanovništva.

- Između ostalog, u toku je realizacija nabavki školskog pribora za učenike romske nacionalnosti, knjiga i rečnika na romskom jeziku, paketa za negu porodilja i novorođenčad i higijenskih paketa – rekla je Maja Ristić Lažetić, članica Gradskog veća za socijalna pitanja.

Dodala je i da su u saradnji sa NSZ organizovane obuke Roma za različita zanimanja, što je dalo značajan doprinos radnom osposobljavanju romskog stanovništva i preuzimanja aktivne uloge na sopstvenom učešću u podizanju kvaliteta života.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)