VELIKO INTERESOVANJE ZA VAKCINACIJU: Imunizovano preko 15.000 Jagodinaca

Z. GLIGORIJEVIĆ

08. 04. 2021. u 12:19

VAKCINACIJA u seoskim ambulantama grada Jagodine počela je juče. Imunizacija je krenula iz najvećeg sela Ribara, a prvu dozu primili su i meštani Končareva i Rakitova.

ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ: Имунизовано преко 15.000 Јагодинаца

Foto: Skupština Grada Jagodina

Računajući vakcinisane i u gradu, juče je vakcinisano 900 meštana grada na Belici. Imunizacija se danas nastavlja u Kočinom Selu i Novom Laništu, gde će vakcinu moći da prime i stanovnici Starog Laništa. Do sada je vakcinisano preko 15.000 Jagodinaca, a revakcinisano preko 10.000. Za imunizaciju i dalje vlada veliko interesovanje.

- Zainteresovani su se prijavljivali mesnim kancelarijama, koje su spiskove dostavljali Skupštini grada, čiji su zaposleni pozivali građane i određivali im termine na 5 minuta kako bismo ispoštovali sve epidemiološke mere Kriznog štaba i kako se ne bi stvarale gužve. U narednih osam dana obići ćemo sve seoske ambulante, tako da će svi moći da se vakcinišu bez zakazivanja putem e-uprave - kaže za „Novosti“ Marija Jovanović, pomoćnik gradonačelnika grada Jagodine za informisanje.

Ona dodaje da je interesovanje za imunizaciju u seoskim sreedinama veliko, da su slabo pokretnima na raspolaganju skupštinski automobili, koji ih voze do njihovih kuća. Nepokretni građani i dalje vakcinu primaju kod svojih kuća, jer kod njih odlaze mobilni timovi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini