KAMIONA NEĆE BITI U CENTRU: Novootvoreni carinski terminal u Subotici rasteretiće grad od teretnjaka

J. L.

08. 04. 2021. u 08:25

OTVARANjEM "Ipsilon" kraka Koridora 10 drastično je smanjen saobraćaj teretnih vozila kroz centar Subotice, ali su zbog carinske procedure kamioni ipak morali da ulaze u grad.

КАМИОНА НЕЋЕ БИТИ У ЦЕНТРУ: Новоотворени царински терминал у Суботици растеретиће град од теретњака

Foto J. L.

Taj problem je rešen otvaranjem logističkog centra "Terminal Su" , koji je smešten van grada i velikim saobraćajnicama povezan sa industrijskom zonom i graničnim prelazima Horgoš i Kelebija.

Do novog logističkog centra stiže se sa petlje Subotica-Jug a odatle, takođe auto-putem kamioni mogu da odu do neke od fabrika u industrijskoj zoni ili dalje ka granici ili centralnoj Srbiji. Na prostoru od oko 30.000 kvadrata smešteni su službenici Uprave carina, sanitarna inspekcija i sve druge službe neophodne za uvoz robe.

- Ovim je zaokružen proces izmeštanja teretnog saobraćaja iz Subotice. Zahvaljujući obilaznici jedan deo je izmešten, ali deo je ipak morao da ide kroz centar grada da bi završili neophodne procedure - istakao je gradonačelnik Stevan Bakić.

LOKACIJA

POSEBAN značaj ovog centra je upravo njegova lokacija: nalazi se na izlasku iz grada u neposrednoj blizini Auto-puta E-75, na delu petlje Subotica-Jug.

Po rečima direktora "Terminala Su" Dejana Petrovića, motiv za izgradnju ovog objekta bio je prvenstveno unapređenje života u lokalnoj zajednici, po pitanju bezbednosti, zdravlja.

- Sam Terminal je višenamenski objekat, izgrađen u veoma kratkom periodu, za 117 dana, po najsavremenijim logističkim standardima. Osmišljen je tako da korisnicima pruži maksimalnu udobnost, funkcionalnost, transparentnost i fleksibilnost u poslovanju, sa težnjom ka širenju, kako prostora, tako i usluga - objasnio je Petrović.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri