KAMIONA NEĆE BITI U CENTRU: Novootvoreni carinski terminal u Subotici rasteretiće grad od teretnjaka

J. L.

08. 04. 2021. u 08:25

КАМИОНА НЕЋЕ БИТИ У ЦЕНТРУ: Новоотворени царински терминал у Суботици растеретиће град од теретњака

Foto J. L.

OTVARANJEM "Ipsilon" kraka Koridora 10 drastično je smanjen saobraćaj teretnih vozila kroz centar Subotice, ali su zbog carinske procedure kamioni ipak morali da ulaze u grad.

Taj problem je rešen otvaranjem logističkog centra "Terminal Su" , koji je smešten van grada i velikim saobraćajnicama povezan sa industrijskom zonom i graničnim prelazima Horgoš i Kelebija.

Do novog logističkog centra stiže se sa petlje Subotica-Jug a odatle, takođe auto-putem kamioni mogu da odu do neke od fabrika u industrijskoj zoni ili dalje ka granici ili centralnoj Srbiji. Na prostoru od oko 30.000 kvadrata smešteni su službenici Uprave carina, sanitarna inspekcija i sve druge službe neophodne za uvoz robe.

- Ovim je zaokružen proces izmeštanja teretnog saobraćaja iz Subotice. Zahvaljujući obilaznici jedan deo je izmešten, ali deo je ipak morao da ide kroz centar grada da bi završili neophodne procedure - istakao je gradonačelnik Stevan Bakić.

LOKACIJA

POSEBAN značaj ovog centra je upravo njegova lokacija: nalazi se na izlasku iz grada u neposrednoj blizini Auto-puta E-75, na delu petlje Subotica-Jug.

Po rečima direktora "Terminala Su" Dejana Petrovića, motiv za izgradnju ovog objekta bio je prvenstveno unapređenje života u lokalnoj zajednici, po pitanju bezbednosti, zdravlja.

- Sam Terminal je višenamenski objekat, izgrađen u veoma kratkom periodu, za 117 dana, po najsavremenijim logističkim standardima. Osmišljen je tako da korisnicima pruži maksimalnu udobnost, funkcionalnost, transparentnost i fleksibilnost u poslovanju, sa težnjom ka širenju, kako prostora, tako i usluga - objasnio je Petrović.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)