PODRŠKA VLADE ŠVAJCARSKE: Sredstva i opštinama Negotin i Knjaževac

S.M.J.

07. 04. 2021. u 15:20

ПОДРШКА ВЛАДЕ ШВАЈЦАРСКЕ: Средства и општинама Неготин и Књажевац

Foto: S.M. Jovanović

PODRŠKU za unapređenje socijalne zaštite u okviru javnog poziva programa Swiss PRO koji je bio otvoren za 96 gradova i opština iz istočne, zapadne, južne Srbije i Šumadije, iz druge, treće i četvrte grupe razvijenosti, dobile su 22 lokalne samouprave. Među njima i opštine Negotin i Knjaževac.

Opštini Negotin sa 6.400 evra finansiraće se projekat deljenja prehrambenih paketa ekonomski najugroženijim korisnicima u selima Braćevac i Tamnič. Reč je o podeli paketa sa osnovnim životnim namirnicama koje će biti distribuirane dva puta mesečno godinu dana. Predložena usluga biće prelazno rešenje do uspostavljanja narodne kuhinje, što zahteva kompleksnije tehničke i finansijske resurse.

U opštini Knjaževac će Vlada Švajcarske sa 15.975 evra finansirati projekat unapređivanja kvaliteta života ranjivih grupa. Kako se navodi u obrazloženju odluke o dodeli sredstava, zbog situacije sa pandemijom virusa korona došlo je do primetnog porasta potrebe za uslugom pomoći u kući za starije osobe i ličnih pratilaca za decu sa invaliditetom, pa će projekat proširiti obuhvat korisnika za obe usluge za 30 odsto, dok će kvalitet usluga ostati na istom nivou. Opština Knjaževac će ovaj projekat sufinansirati sa 2.515 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)