U ZAKUP NUDE 50 HEKTARA ORANICA I PAŠNJAKA: Kikinda raspisala oglas za izdavanje poljoprivrednog zemljišta u javnoj svojini

R. Š.

05. 04. 2021. u 14:04

U KIKINDI je raspisan oglas za izdavanje u zakup oko 50 hektara poljoprivrednog zemljišta u svojini Grada, od čega je samo 5,7 odsto obradivog, a ostalo je za košenje i ispašu. Parcele se izdaju na period od 15. aprila do 31. oktobra.

У ЗАКУП НУДЕ 50 ХЕКТАРА ОРАНИЦА И ПАШЊАКА: Кикинда расписала оглас за издавање пољопривредног земљишта у јавној својини

Foto R. Šegrt

Oglas sadrži 41 šifru za javno nadmetanje, a za zakup mogu da se prijave pravna i fizička lica koja imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva. Početna cena za hektar obradivog zemljišta je 24.027 dinara, za livade i pašnjake 4.805 dinara, a za neobradivo zemljište 2.877 dinara. Najtraženije parcele su oko nekadašnje kasarne, a njihova pojedinačna površina je od jednog do tri hektara i prvenstveno su za košenje.

- Formular za učešće na nadmetanju dostupan je na sajtu Grada i u Uslužnom centru. Pravna lica treba da prilože izvod iz Privrednog registra i potvrdu o aktivnom statusu poljoprivrednog gazdinstva. Dokumentacija se dostavlja lično ili poštom, najkasnije do 8. aprila. Otvaranje ponuda je narednog dana. Zakupac postaje ponuđač najviše cene - navodi Dalibor Oličkov, šef Odseka za poljoprivredu u Gradskoj upravi.

Obaveza zakupaca biće da u roku od pet dana uplate sredstva za zakup. Detaljnije informacije mogu se dobiti u Uslužnom centru, u kancelariji 70 Gradske uprave, na oglasnoj tabli i na telefon: 0230 410-223.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)