NIČU STANOVI, NE I DOM ZDRAVLJA: U Veterniku sve više novih stambenih i poslovnih i drugih objekata, ali zdravstveni nije u planovima

Z. GRUMIĆ

03. 04. 2021. u 09:26

ŠIRENjE grada Novog Sada na zapad omogućilo je i ubrzani rast Veternika. To jasno potvrđuju već izgrađeni stambeni, poslovni i mnogi drugi objekti, kao i ambiciozni urbanistički planovi tog prigradskog naselja u kojem je više od 20.000 žitelja.

НИЧУ СТАНОВИ, НЕ И ДОМ ЗДРАВЉА: У Ветернику све више нових стамбених и пословних и других објеката, али здравствени није у плановима

Ambulanta u Veterniku / Foto Z. Grumić

Tako u Ulici Milana Tepića niču stanovi za izbeglice, gradi se i novi vrtić, ali u planovima zasad nije izgradnja doma zdravlja, kako su tražili meštani ove ulice.

U ovoj ulici nedavno je počela izgradnja drugog kompleksa sa nova 94 stana za izbeglice, koji se grade u okviru regionalnog programa stambenog zbrinjavanja te kategorije stanovništva.

- Radovi su krenuli pre desetak dana i trebalo bi, kako je planirano, da budu završeni u martu iduće godine - kaže, za "Novosti", predsednik Mesne zajednice Nedeljko Klisurić, podsetivši da je prošle godine u Veterniku završena izgradnja 266 stanova i useljeno toliko izbegličkih porodica.

Na istoj lokaciji gde niče taj novi stambeni blok, uskoro će početi i gradnja novog vrtića za oko 260 dece, što će biti treći objekat gradske Predškolske ustanove u Veterniku, a u planu je izgradnja i četvrtog, u bliskoj budućnosti.

Klisurić kaže da za sada nije planirana izgradnja novog objekta Doma zdravlja, čime je praktično odgovorio na nedavne zahteve grupe građana dela Veternika, koji su u toj inicijativi predložili da u Ulici Milana Tepića, uz novi vrtić, bude izgrađen Dom zdravlja jer je takav objekat neophodan toliko velikom naselju.

- Pre nešto više od decenije adaptirana je i proširena zgrada ambulante, čime su značajno poboljšani uslovi za rad i usluge pacijentima i zadovoljeni raniji zahtevi građana po tom pitanju. Lokacija za drugi kompleks stanova namenjenih izbeglicama određena je ranije. To je državni, odnosno regionalni projekat i njegova realizacija je već započeta - objašnjava Klisurić.

PLAN PRED ODBORNICIMA

PREMA Planu generalne regulacije centra Veternika, koji će se u ponedeljak naći na dnevnom redu sednice Skupštine grada, na tom prostoru površine 16,5 hektara, biće izgrađeni opštegradski centar, poslovno-stambeni objekti, sportski centar, još jedan vrtić, osnovna škola, pijaca i park.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Evo šta je američka teniserka uradila kada se Ruskinja povredila (VIDEO)