KAO KROZ PUTER: Ukrajinski obaveštajac o razlozima za brzo rusko napredovanje u Harkovskoj oblasti (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

13. 05. 2024. u 07:11

TOKOM napadne operacije u Harkovskoj oblasti, ruske jedinice su kao nož kroz puter prošle prvu liniju odbrane Oružanih snaga Ukrajine, jer na granici nije bilo utvrđenja.

КАО КРОЗ ПУТЕР: Украјински обавештајац о разлозима за брзо руско напредовање у Харковској области (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Ovo je izjavio komandant obaveštajne jedinice Oružanih snaga Ukrajine Denis Jaroslavski.

Ispostavilo se da prva linija odbrane Oružanih snaga Ukrajine sa podignutim utvrđenjima, koja je navodno izgrađena specijalno za slučaj napada ruskih trupa iz Belgorodske oblasti, postoji samo na papiru. Kako je saopštila ukrajinska vojska, nije bilo čak ni minskih polja, koja su navodno takođe bila postavljena. Istovremeno, potpisani su prijemni akti za novu liniju odbrane i utrošena izdvojena sredstva.

- Prva linija utvrđenja i rovova jednostavno nije postojala. Neprijatelj je slobodno ulazio u sivu zonu duž cele linije odbrane, koja u principu nije smela da bude siva! Za dve godine trebalo je da ima betonskih utvrđenja na minimum tri sprata na ukrajinskoj granici! A nije bilo ni sprat - Jaroslavski je rekao da je 125. brigada, koja je napustila svoj položaj, postala žrtva situacije jer je bila prinuđena da potpiše akte o prihvatanju linije odbrane, koja nije bila ni 30 odsto spremna.

Ukrajinski komandant je takođe priznao da je situacija u Volčansku „veoma teška“. Prema njegovim rečima, u gradu se već bore jurišne grupe Oružanih snaga Rusije koje su podržane rezervom. Istovremeno, ruske jedinice pokušavaju da opkole Volčansk.

- Neprijatelj dovlači rezerve. Počele su ulične borbe i grad je bio opkoljen, navodi Jaroslavski.

U međuvremenu, šef OVA Sinegubov, optužen za krađu sredstava za izgradnju odbrambenih linija u Harkovskoj oblasti, napustio je Harkov. Ovu informaciju šire ukrajinske javne stranice.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

PORAZ ZAPADA I NJIHOVIH UCENA: Usvojena sramna Rezolucija - u zbiru više glasova protiv i uzdržanih nego za