EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U RUDNIČKO-TAKOVSKOM KRAJU: Zaraženo još 37 osoba, u kovid odeljenjima 28 pacijenata

M. B.

24. 03. 2021. u 17:19

KOD još 37 osoba u Rudničko-takovskom kraju, tokom minula 24 sata, potvrđen je korona virus.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Заражено још 37 особа, у ковид одељењима 28 пацијената

Foto: M. B.

Ne računajući u taj broj novozaražene prema podacima od sinoć, kojih je bilo 28, o čemu do ovog puta nismo izveštavali, jer ovdašnji zvanični podaci poslednjih dana stižu kasnije, nego što je to ranije bilo uobičajeno.

Po računici Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, trenutni broj novozaraženih kovidom-19 u aktuelnom „piku“ epidemije ukupno je 2.358, od kojih je 1.033 izlečeno.

- U Kovid odeljenjima, hospitalizovano je 28 pacijenata, većinom u Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu – izjavio je danas dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora tog Doma. – Juče (23. marta) u Kovid ambulantama Doma, pregledano je ukupno 208 lica, urađeno 75 antigenskih testova, uzeta četiri nazofaringealna brisa, dva lica su upućena na hospitalizaciju.

Pandemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“ koji još ne pokazuje ni blaži trend smirivanja, zaražena su ukupno 2.358 lica, uz nažalost 92 smrtne žrtve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni