IMUNIZACIJA U ZRENJANINU: Gotovo 24 hiljade građana primilo vakcinu

B. G.

22. 03. 2021. u 11:58

IMUNIZACIJA u Zrenjaninu odvija se ujednačenim intenzitetom i bez većih problema i na područje koje pokriva zrenjaninski Dom zdravlja, od početka imunizacije dopremljeno je 25.303 doza vakcina, a dato skoro 24 hiljade, tačnije 23.924.

ИМУНИЗАЦИЈА У ЗРЕЊАНИНУ: Готово 24 хиљаде грађана примило вакцину

Foto: B. Grujić

Od tog broja, 15.927 Zrenjaninaca, vakcinisano je prvom dozom, a 7.997 drugom, uz prisutne vakcine sva četiri proizvođača, najviše "Sinofarm", 16.289,  zatim "Fajzer" - 3.221,  "Astra-Zeneka" primilo je 2.390, a "Sputnjik" 2.024 građana.     

Imunizacija se odvija svim danima, osim nedeljom, na ustaljenim punktovima u gradu, sportskoj dvorani Medison i zgrade stare Specijalističke poliklinike.

Foto: Grad Zrenjanin

U Gradskoj upravi ističu da postoje pojedinačni slučajevi i primedbe gradskom kol-centru, u kojima građani navode da su se odavno prijavili, još početkom procesa vakcinacije, ali da im poziv još uvek nije stigao, uz napomenu da grad Zrenjanin isključivo postupa po spiskovima koje mu svakodnevno dostavlja eUprava Vlade Srbije, odnosno Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", a na osnovu istih spiskova obavlja se i distribucija cepiva ovdašnjem Zavodu za javno zdravlje, odnosno Domu zdravlja i određuje proizvođač. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)