POGORŠANA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U ZRENJANINU: U Opštoj bolnici smeštena 64 pacijenta

B. Grujić

19. 03. 2021. u 14:28

EPIDEMIOLOŠKA situacija u Zrenjaninu je znatno pogoršana, na šta ukazuje sve veći broj obolelih pacijenata od Covid infekcije, koji su hospitalizovani u zrenjaninskoj Opštoj bolnici.

ПОГОРШАНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ЗРЕЊАНИНУ: У Општој болници смештена 64 пацијента

Foto: Opšta bolnica Zrenjanin

- Trenutno je kod nas smešteno 64 bolesnika na dva odseka Infektivnog odeljenja, od kojih je 60 potvrđeno da su pozitivni na korona virus, a još četvoro je trenutno u izolaciji zbog sumnje da imaju koronu - kaže dr Igor Kitaresku, direktor zrenjaninske bolnice, uz napomenu da su kapaciteti za sada dovoljni da potrebe novopristiglih pacijenata.


Broj postelja namenjenih za bolesnike obolele od Covid infekcije je 150, a smeštaju se pacijenti sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom i prema.podacima zrenjaninske bolnice, trenutno se deset bolesnika nalazi na respiratoru.

Za poslednjih 24 sata je u ambulanti Infektivnog odeljenja pregledan 91 pacijent, od toga je prvih pregleda bilo 56, a kontrolnih 35.

Od početka februara u Opštoj bolnici u Zrenjaninu ponovo radi Odeljenje specijalističko konsultativnih pregleda, za prve i kontrolne preglede, a i pored trenutne,  veoma teške epidemiološke situacije, u prethodnih mesec dana ovo odeljenje je imalo 4.700 pregleda, što je oko 60% kapaciteta redovnog rada, pre početka pandemije.
Svi prioritetni uputi i sva hitna stanja se pregledaju po hitnom postupku.

- Broj zaraženih medicinskih radnika trenutno je jednocifren, a tome je doprinela pravovremena i adekvatna vakcinacija, a jedan broj radnika je preležao koronu i na taj način stekao imunitet - dodao je direktor Opšte bolnice Zrenjanin dr Igor Kitaresku, uz apel da se građani pridržavaju svih epidemioloških mera i prijave se za vakcinaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!