ODUSTALI OD ŠTRAJKA GLAĐU: Upravnik podneo ostavku, zavrzlame u Zrenjaninu rešavaće novi v.d. direktor Pošta Srbije

B. G.

21. 03. 2021. u 20:12

ZORAN Đorđević, novi v.d. direktor Pošta Srbije, uključio se u rešavanje nagomilanih problema u vrhu Pošte u Zrenjaninu, uz čvrsto obećanje da će posetiti zrenjaninske poštare, saopštio je sindikat "Sloga".

ОДУСТАЛИ ОД ШТРАЈКА ГЛАЂУ: Управник поднео оставку, заврзламе у Зрењанину решаваће нови в.д. директор Пошта Србије

Foto: S. Sokolov

Doskorašnji upravnik, Ivan Svojić, koga su sindikalaci optužili za zlostavljanje na radu i mobing u petak kasno popodne podneo je ostavku i za sada ne želi da razloge tog čina iznosi u javnost. Ipak od nekoliko radnika Pošte, koji insistiraju na anonimnosti, saznali smo da je sada već bivši upravnik, ostavku dao pre svega iz moralnih razloga, da je i on imao pritisak, trpeo mobing. Da mu je zdravlje narušeno, uz naglasak njegovih kolega da im je krivo i da je Svojić prosperitet kompanije uvek stavljao iznad svega.

Ivan Svojić, kako je nezvanično nagovestio, želi da obavesti novo rukovodstvo o činjenicama i stanju unutar zrenjaninske Pošte, uz uverenje da će se planovi novog rukovodstva ostvariti i da će im on pružiti punu podršku u radu.

Predsednik sindikata "Sloga" u JP Pošta Srbije Dragan Živanov izjavio je da su članovi "Sloge" u zrenjaninskoj Pošti odustali od štrajka glađu, koji su najavili za ponedeljak 22. mart, jer su im od strane poslovodstva firme, pre početka štrajka ispunjena dva najbitnija zahteva.

Foto: S. Sokolov

Novi v.d. direktor Zoran Đorđević obavio je kratak i konstruktivan razgovor i na prvo mesto stavio firmu čiji viševekovni ugled ne sme ni u jednom trenutku da dođe u pitanje.

- Pošte Srbije osnovane su 1840. godine, a interesi oko 15 hiljada zaposlenih ove ugledne kompanije uvek moraju biti iznad svega - poručio je Đorđević, uz napomenu da se uočeni propusti hitno moraju rešiti i da će se on sa svojim timom zalagati za bolje uslove života i rada svih radnika i da će ovih dana posetiti Zrenjanin i lično se uveriti u zamršenu i komplikovanu situaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba